×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Lichen de piatră, antiviral natural

Articole

În prezent, mai multe studii au confirmat că medicina pe bază de plante joacă un rol major în prevenirea și tratarea multor boli. Având în vedere aceasta, oamenii de știință au evaluat  lichenul de piatră ca tratament eficient complementar probabil pentru simptomele asociate cu infecția cu Covid-19. Au fost studiate tratamentele potențiale, care sunt considerate medicamente antivirale puternice și sunt raportate frecvent ca tratamente pe bază de plante sau tradiționale și medicinale. În lumina constatărilor raportate în studiul de față, autorii au considerat că suplimentele cu lichen de piatră pot adăuga un rol semnificativ în protejarea plămânilor de simptomele COVID-19 și sindromul post-COVID, alături de medicamentele sintetice. (Darier & Nasser, 2021)

În studii anterioare, acidul protolichesterinic din compoziția lichenului de piatră se dovedise a fi un inhibitor puternic al activității ADN polimerazei a transcriptazei inverse a virusului imunodeficienței umane-1 (HIV-1 RT) (Pengsuparp et al., 1995).

Continuând ideea de a studia potențialul antiviral al componentelor lichenului de piatră, dar și mecanismele care stau la baza acestei acțiuni, oamenii de știință au evaluat lichenanul, care a prezentat o activitate antivirală largă împotriva unor virusuri la plante. Ei au constatat că inhibarea virusului este probabil rezultatul efectelor supresive asupra replicării virusului sau mișcării de la celulă la celulă din celulele ocupate inițial (Stübler și Buchenauer, 1996).

Pentru aceste calități ale sale, lichenul de piatră intră în compoziția capsulelor BIOSEPT.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.