Articole de specialitate
 
 

Lemnul dulce, expert în afecțiunile gâtului

shutterstock_507456592

În sezonul rece, lemnul dulce ţine loc de cel mai bun medicament pe care îl poţi avea în casă. Rădăcina acestei plante este valoroasă din punct de vedere medical, datorită substanţelor active, mineralelor şi vitaminelor conţinute. Folosită sub formă de ceai, extract, pulbere sau tinctură, tratezi şi previi o mulţime de afecţiuni specifice sezonului rece, în special problemele gâtului.

Întăreşte imunitatea. Potrivit studiilor, rădăcina de lemn dulce conţine numeroşi antioxidanţi şi măreşte capacitatea sistemului imunitar de a face faţă virusurilor şi bacteriilor. Previne apariţia herpesului şi este un bun remediu împotriva hepatitei virale. Sunt indicate cure cu pulbere obţinută prin măcinarea fină a rădăcinii de lemn dulce. Se administrează câte o jumătate de linguriţă, de 3 ori pe zi, timp de 14 zile.

E valoros în afecţiuni respiratorii. În perioadele de răceală şi gripă, lemnul dulce scade febra, luptă împotriva infecţiilor şi ajută organismul să se recupereze mai repede. Afecţiunile gâtului reprezintă, însă, domeniul în care această plantă excelează. Tusea seacă, iritativă, şi cea cu expectoraţie, durerea în gât, răguşeala, toate se pot trata cu ceai călduţ din rădăcină de lemn dulce sau cu pulbere din această plantă. Remediile sunt emoliente, antiinflamatoare, fluidizează secreţiile bronşice şi favorizează expectoraţia. Ceaiul se prepară din trei linguriţe de plantă, lăsată la infuzat pentru 5-10 minute. Foarte eficient este şi maceratul din lemn dulce, care se prepară dintr-o linguriţă de rădăcină lăsată timp de cinci ore într-o cană cu apă rece. Apoi se filtrează şi se bea pe parcursul zilei.

E de ajutor şi în alte afecţiuni. Spre exemplu, rădăcina de lemn dulce reduce durerile date de artroză, datorită proprietăţilor sale analgezice şi antiinflamatoare. Este un adevărat pansament dacă suferi de ulcer gastric, duodenal sau gastrită hiperacidă (de administrează pulbere sau ceaiuri, pe stomacul gol, în cure de cel puţin 14 zile). Se foloseşte inclusiv în tratarea infertilităţii feminine, cauzate de un nivel crescut de testosteron, tinctura de lemn dulce reglând nivelul acestui hormon.

Are şi contraindicaţii. Lemnul dulce nu trebuie administrat dacă suferi de hipertensiune arterială, ai boli tumorale în stare avansată, probleme cardiace, afecţiuni hepatice, renale, sau eşti însărcinată.

Comentarii

Asocieri recomandate
Articole recomandate
Lemnul dulce, expert în afecțiunile gâtului

Cum și la ce să folosești cele mai bune antibiotice naturale

Nu mai este niciun dubiu că antibioticele naturale sunt au revenit în forță și sunt tot mai apreciate în medicina modernă. Sunt recomandate în infecții uzuale, care nu țin de viață și de moarte, cum ar fi infecțiile respiratorii, urinare, digestive sau ale pielii. În aceste cazuri, dau rezultate mult mai bune decât antibioticele de

citește mai departe

 
Lemnul dulce, expert în afecțiunile gâtului

Cum tratezi în mod natural infecția urinară

Infecția urinară este pe cât de periculoasă pe atât de chinuitoare. Femeile care au această afecțiune au o stare generală de rău, dureri și usturimi la urinare, nevoie stringentă de a merge la toaletă, dureri abdominale și febră. Infecția apare pe fondul imunității scăzute și este cauzată de bacterii de tipul stafilococilor, str

citește mai departe

 
Lemnul dulce, expert în afecțiunile gâtului

10 lucruri pe care e bine să le știi despre antibiotice

Antibioticele naturale sunt mai ușor de tolerat, nu afectează flora intestinală nici nu slăbesc imunitatea. Cele de sinteză sunt mai „pretențioase”. Ele pot avea serioase efecte adverse dacă nu le administrezi în mod corespunzător. Pentru aceasta, trebuie să cunoști câteva lucruri despre ele. – Se iau la ore fixe.

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!