facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-12-07
Vizualizari: 2017
Comentarii: 0
Leacuri neobisnuite care trateaza tusea

Celebre pentru tratarea tusei sunt siropurile de pătlagină, muguri de pin, ridiche neagră, ceaiurile de scai vânăt, lemn dulce sau cimbrișor, mierea, hreanul, supa de pui. Au efecte puternice, rapide, sigure. Dar natura, în vasta ei farmacie verde, ne oferă leacuri la care nu te-ai fi gândit, dar care îți fac bine la gât și te scapă de tuse.

Pasta de migdale

Se prepară ușor, dintr-un pumn de migdale crude, lăsate la înmuiat până când pielița maro se îndepărtează de la sine. Sâmburii se zdrobesc apoi într-un mixer, se adaugă două linguri de miere și puțin unt. Rezultă o pastă delicioasă, din care e bine să mănânci câte o linguriță dimineața și seara.

Borșul

Acesta este bogat în vitamine din grupul B, conține calciu, magneziu și fosfor, e sărac în calorii, dar accelerează metabolismul și grăbește arderea grăsimilor. De asemenea, asigură buna funcționare a ficatului și vezicii biliare, revigorează organismul, elimină toxinele. Iar asta nu e tot. Specialiștii spun că borșul calmează tusea dacă este băut de două ori pe zi, amestecat cu ceai de pătlagină și îndulcit cu miere. Substanțele active din borș distrug bacteriile care au dus la apariția bolii.

Stafidele

Circa 100 g de stafide se pun la fiert în 300 ml apă și se obține un compot, care se consumă dimineața și seara. Se pare că are efecte remarcabile împotriva tusei, așa că merită să încerci.

Cacaoa

Acesta e un alt remediu delicios și mai puțin cunoscut. Potrivit cercetărilor, o substanță prezentă în boabele de cacao, numită teobromină, dezactivează un nerv din creier responsabil cu reflexul de tuse. Astfel, tusea este combătută cu plăcere, fără efecte adverse. Poți să consumi acest remediu într-un baton de ciocolată amăruie sau într-o ceașcă de cacao fierbinte. 60 de grame de ciocolată neagră conțin la fel de multă teobromină cât o linguriță de sirop de tuse.

Sucul de ananas

Sucul de ananas, spun alți cercetători, poate concura fără probleme, la capitolul eficiență, cu orice sirop de tuse consacrat. Ananasul proaspăt conține bromelaină, o enzimă cu proprietăți antiinflamatoare ce combate infecțiile și distruge bacteriile. Un sirop de tuse cu care nu poți da greș se prepară dintr-o cană de suc proaspăt de ananas, sucul de la o lămâie, o lingură de miere și o una de ghimbir proaspăt, dat prin răzătoare.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri