facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 3838
Comentarii: 0
Leacuri naturiste pentru mahmureală

Ai avut o noapte de pomină, stropită din belşug cu alcool, iar acum tragi ponoasele. Te doare capul, eşti ameţit, deshidratat şi îţi e greaţă. Mahmureala nu e o boală gravă şi dispare în câteva ore. Însă dacă vrei să uşurezi simptomele şi să te pui cât mai repede pe picioare, apelează la câteva remedii naturiste deosebit de eficiente.contribuie la sanatatea muschilor

În primul rând, trebuie să te hidratezi. Alcoolul te-a deshidratat, iar acesta este principala cauză a durerii de cap. Bea cât mai multe lichide. Limitează-te la maximum o cafea, pentru că şi ea deshidratează. E exclus alcoolul, sintagma „cui pe cui se scoate” nu se aplică în acest caz.

Bea din oră în oră un ceai medicinal. Cel de rozmarin reduce durerea de cap şi ajută organismul să metabolizeze alcoolul, cel de muşeţel calmează stomacul şi intestinele, cel de păpădie e bun pentru ficatul afectat de atâta alcool, iar cel de scoarţă de salcie e un înlocuitor natural al aspirinei, reducând cu succes durerea de cap. Ceaiul de ghimbir taie greaţa, iar cel verde e revigorant, înlocuind o cană de cafea tare. Alte ceaiuri indicate în mahmureală sunt cele de sunătoare, de gălbenele, de busuioc sau de mentă.

Banana este un tratament naturist remarcabil deoarece ajută organismul să-şi refacă rezervele de potasiu şi magneziu. Mai ales dacă e combinată cu miere şi lapte. Fă-ţi un cocktail din 250 ml de lapte, o banană şi două linguri de miere. De altfel, mierea este foarte valoroasă, un adevărat pansament gastric. Ea conţine fructoză, care ajută organismul să metabolizeze mai bine alcoolul. Tot fructoză conţine şi un pahar de suc proaspăt de portocale sau mandarine, care te va revigora şi va ajuta organismul să proceseze mai repede alcoolul.

Un leac din bătrâni constă în varză murată şi zeamă de varză. Acestea ajută la eliminarea toxinelor, stimulează circulaţia sângelui şi grăbeşte procesul de metabolizare a alcoolului.

Mănâncă alimente uşoare, pentru a nu mai obosi ficatul cu grăsimi şi prăjeli. Şi, oricât de greu ţi-ar fi, forţează-te să te ridici din pat şi să ieşi la o scurtă plimbare afară. Aerul curat îţi va face bine.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri