facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 661
Comentarii: 0
Leacuri la-ndemână când suferi de răceală

Nu te grăbi la raftul cu medicamente atunci când simţi că răceala îţi dă târcoale. Antibioticele, eficiente în infecţii bacteriene, nu au niciun efect asupra răcelilor, care sunt cauzate de virusuri. În plus, nu fac decât să scadă imunitatea organismului. Există o mulţime de remedii naturiste pentru răceala, care te pot pune pe picioare.

Somnul. Odihna suplimentară este foarte importantă deoarece ajută organismul să se refacă. Ar fi recomandat chiar să-ţi iei o zi liberă de la serviciu sau măcar să nu-ţi mai impui acelaşi ritm alert de muncă. Îţi va fi oricum foarte greu să te concentrezi şi să dai acelaşi randament ca atunci când te simţi bine.

Fă o baie caldă, seara. Te va încălzi, te va ajuta să te relaxezi şi apoi să dormi bine. Pentru un plus de efect, adaugă plante medicinale sau uleiuri esenţiale care stimulează metabolismul şi îmbunătăţesc circulaţia.desfunda nasul

După baie, o frecţie cu oţet de mere te va relaxa, îţi va destinde musculatura, scădea febra şi grăbi vindecarea. Dacă nu-ţi place mirosul oţetului, poţi folosi loţiuni special preparate pentru frecţii în caz de răceală şi gripă (loţiunea Hapciu), cu alcool etilic şi uleiuri esenţiale de pin, scorţişoară şi cimbru. Frecţia cu oţet nu e recomandată copiilor, existând riscul de intoxicaţii sau iritaţii ale pielii.

Stai la căldură. În felul acesta, organismul nu va mai risipi energie pentru a te feri pe tine de frig, ci îşi va concentra resursele pe lupta cu boala.

Aeriseşte camera. Nu ezita să deschizi fereastra, gândindu-te că aerul rece de afară îţi face rău. Îmbracă-te bine şi aeriseşte cât mai des.

Terapia cu uleiuri esenţiale. După ce ai aerisit, bucură-te de aroma tămăduitoare a uleiurilor esenţiale de mentă, eucalipt, lavandă sau busuioc. Folosite în candela de aromaterapie, la masaj sau în baie, acestea purifică aerul din cameră, descongestionează căile nazale, fiind ideale în caz de tuse, bronşită, răceală şi gripă.

Bea cât mai multe lichide. Când eşti răcit, transpiri şi îţi curge nasul, e bine să bei cât mai multe lichide (ceaiuri medicinale, sucuri naturale, compoturi sau apă plată la temperatura camerei) pentru a evita deshidratarea.

Ce să mănânci? Supele calde de pui sunt recomandate pentru că ajută la eliminarea secreţiilor nazale, calmează tusea şi sunt un adevărat pansament pentru gât. Usturoiul este un remediu naturist de nădejde, fiind cel mai puternic antigripal natural. Şi ceapa are proprietăţi antivirale şi de combatere a microbilor. De asemenea, o linguriţă de miere luată ca atare sau adăugată în ceai calmează gâtul.

Consumă cât mai multă vitamina C. O găseşti în citrice, kiwi, fructe de pădure, pătrunjel.

 

Recomandarea Fares: Ulei esenţial pentru aromaterapie Hapciu cu eucalipt şi cimbru, pentru decongestionarea căilor nazale

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri