×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Leacuri din plante pentru toxiinfecţii alimentare

Noutăți Fares

Toxiinfecţiile alimentare apar în urma contaminării cu microorganisme patogene precum bacterii, paraziţi sau virusuri din alimente alterate, fructe şi legume nespălate, carne insuficient prelucrată termic. Se manifestă cu stări de greaţă, vomă, diaree, febră, dureri de cap şi dureri abdominale. Afecţiunea poate fi destul de periculoasă şi trebuie tratată încă de la primele simptome. Natura vine în ajutor şi de această dată şi ne pune la dispoziţie remedii din plante medicinale deosebit de eficiente.sustine digestia

Ceaiul de muşeţel este pansament pentru stomacul agresat. Are efect gastro-protector, bactericid, fungicid, antiseptic şi cicatrizant. Se poate consuma şi tinctură de muşeţel, câteva picături diluate în apă, de trei ori pe zi.

Ceaiul de sunătoare este şi el antimicrobian, antiinflamator, calmant şi antidiareic, fiind cel mai bun remediu naturist pentru tulburări digestive de natură infecţioasă.

Ceaiul de roiniţă calmează durerile abdominale, îndepărtează senzaţia de greaţă, este antiinflamator, antiseptic intestinal şi antispastic.

Ceaiul de sovârv este un adevărat antibiotic natural care poate combate cu succes infecţiile provocate de alimentele contaminate pe care le-ai consumat. Are efect vermifug şi, evident, antiinfecţios, ajută la eliminarea gazelor şi stimulează secreţia sucurilor gastrice.

Gălbenelele sunt alte plante medicinale prietenoase cu stomacul. Infuzia de gălbenele are efect antimicrobian, antispastic, antiinflamator şi contribuie la funcţionarea normală a aparatului digestiv.

Uleiul de mentă este şi el de folos dacă îl administrezi de două-trei ori pe zi, câteva picături, într-o linguriţă de miere.

Hidratează-te suficient pentru a suplini lichidele pierdute prin diaree şi vomă. Timp de câteva zile, urmează o dietă uşoară, în care să incluzi supe de legume, orez fiert, piure, pâine prăjită, banane şi să excluzi alimentele grase, grele, condimentate, cafeaua şi alcoolul pentru că irită stomacul.

Sfaturi ca să eviţi riscul contaminării

–          Prelucrează carnea suficient de mult la temperaturi înalte. Atunci când faci cumpărăturile, nu amesteca în aceeaşi pungă carnea cu alte alimente (legume, fructe), astfel încât zeama de carne crudă să se scurgă pe acestea.

–          Foloseşte tocătoare şi cuţite diferite pentru tăierea cărnii şi a legumelor. Acestea din urmă se pot contamina.

–          Nu reîncălzi mâncarea mai mult de o dată.

–          Nu recongela carnea odată dezgheţată.

–          Nu folosi ouă care au mici crăpături pe coajă, oricât de fine, deoarece acolo se pot adăposti bacterii.

–          Spală-te de mai multe ori pe mâini atunci când găteşti, spală cu răbdare fructele şi legumele proaspete şi, de asemenea, spală capacele consevelor şi dozelor de bere înainte de a le deschide.

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.