facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 7294
Comentarii: 0
Toxiinfecție alimentară: simptome, cauze și tratament naturist

Toxiinfecţiile alimentare apar în urma contaminării cu microorganisme patogene precum bacterii, paraziți sau virusuri, din alimente alterate, fructe şi legume nespălate, carne insuficient prelucrată termic. Se manifestă cu stări de greaţă, vomă, diaree, febră, dureri de cap şi dureri abdominale. Afecţiunea poate fi destul de periculoasă şi trebuie tratată încă de la primele simptome. Din fericire, există câteva tratamente naturiste pentru toxiinfecție alimentară, simple, eficiente și fără efecte adverse. 

 

CUPRINS:

Cauzele toxiinfecției alimentare

Simptomele toxiinfecției alimentare

Tratament naturist recomandat în cazul toxiinfecției alimentare

Cum să previi toxiinfecția alimentară: 10 recomandări

 

Cauzele toxiinfecției alimentare

Toxiinfecția alimentară este o infecție sau iritare a tractului digestiv, cauzată de consumul de alimente sau băuturi contaminate cu substanțe toxice sau cu microorganisme patogene. Acestea pot produce toxine în alimente sau pot provoca infecții în organism. 

Vinovate sunt bacteriile (ex. Salmonella, E. coli, streptococul auriu), virusurile (precum norovirusul sau hepatita A), paraziții (ex. giardia), unele ciuperci necomestibile sau substanțele toxice existente în mod natural în pește și fructe de mare. 

Igiena precară a mâinilor, depozitarea și gătirea necorespunzătoare a alimentelor, consumul de apă contaminată pot provoca toxiinfecții alimentare.

Simptomele toxiinfecției alimentare

Simptomele intoxicației alimentare pot varia în funcție de agenții patogeni implicați și de gravitatea contaminării. Apar, de obicei, la scurt timp de la consumul alimentului contaminat. Principalele manifestări sunt:

  • Diaree;
  • Greață și vărsături;
  • Dureri abdominale de la ușoare la severe;
  • Uneori febră;
  • Dureri de cap;
  • Slăbiciune și oboseală.

În cazuri severe, aceste simptome ale intoxicației alimentare pot duce la complicații precum deshidratare severă.

Tratament naturist recomandat în cazul toxiinfecției alimentare

Dacă ai făcut o toxiinfecție alimentară, e important să iei măsuri încă din prima clipă pentru a gestiona mai ușor simptomele, dar și pentru a grăbi vindecarea. mentine sanatatea ficatului

În primul rând, trebuie să te hidratezi suficient pentru a suplini lichidele pierdute prin diaree şi vomă. Cele mai bune lichide sunt ceaiurile pentru toxiinfecție alimentară, din plante medicinale cu efect antimicrobian, gastro-protector, antiseptic, calmant. Iată care sunt cele mai bune produse naturiste pentru toxiinfecția alimentară:

  • Ceaiul de muşeţel 

Este pansament pentru stomacul agresat. Are efect gastro-protector, bactericid, fungicid, antiseptic şi cicatrizant. Se poate consuma sub formă de ceai, câte o cană de trei ori pe zi.

  • Gălbenelele 

Sunt alte plante medicinale prietenoase cu stomacul. Infuzia de gălbenele are efect antimicrobian, antispastic, antiinflamator şi contribuie la funcţionarea normală a aparatului digestiv.

  • Ceaiul de sunătoare 

Este şi el antimicrobian, antiinflamator, calmant şi antidiareic, fiind cel mai bun remediu naturist pentru tulburări digestive de natură infecţioasă.

  • Ceaiul de roiniţă 

Calmează durerile abdominale, îndepărtează senzaţia de greaţă, este antiinflamator, antiseptic intestinal şi antispastic, așadar, un adevărat remediu pentru toxiinfecție alimentară.

  • Ceaiul de șovârv 

Are acțiune antibiotică, antiinfecțioasă, vermifugă, și poate combate cu succes infecţiile provocate de alimentele contaminate pe care le-ai consumat. De asemenea, ajută la eliminarea gazelor şi stimulează secreţia sucurilor gastrice.

  • Uleiul de mentă 

Este şi el de folos dacă îl administrezi de două-trei ori pe zi, câteva picături, într-o linguriţă de miere. De altfel, menta are beneficii pentru o gamă largă de probleme digestive, de la toxiinfecție alimentară, indigestie și digestie lentă, până la balonare, crampe, sindromul colonului iritabil, diaree, greață și stări de vomă.

 

Regimul în toxiinfecție alimentară

În afară de tratamentul naturist pentru toxiinfecție alimentară și de hidratarea corespunzătoare, e bine să ai grijă la dietă, timp de câteva zile.

Optează pentru alimente ușor digerabile, care nu irită stomacul: orez fiert, piure de cartofi, pâine prăjită, supă de pui, banane.

În schimb evită alimentele grase, picante, prăjite, lactatele, alcoolul și cofeina. Acestea pot irita stomacul și agrava simptomele.

După ce a trecut perioada de criză, cu simptome mai urâte, poți apela și la suplimente cu probiotice, poți mânca mai multe iaurturi, murături, pentru a restabili flora intestinală.

Cum să previi toxiinfecția alimentară: 10 recomandări

  1. Prelucrează carnea la temperaturi înalte suficient de mult. Atunci când faci cumpărăturile, nu amesteca în aceeaşi pungă carnea cu alte alimente (legume, fructe), astfel încât zeama de carne crudă să se scurgă pe acestea.
  2. Foloseşte tocătoare şi cuţite diferite pentru tăierea cărnii şi a legumelor. Acestea din urmă se pot contamina.
  3. Nu reîncălzi mâncarea mai mult de o dată.
  4. Nu recongela carnea odată dezgheţată.
  5. Nu folosi ouă care au mici crăpături pe coajă, oricât de fine, deoarece acolo se pot adăposti bacterii.
  6. Spală-te de mai multe ori pe mâini atunci când găteşti, spală cu răbdare fructele şi legumele proaspete şi, de asemenea, spală capacele conservelor înainte de a le deschide.
  7. Nu mânca din locuri care nu-ți inspiră încredere și atenție de unde bei apă!
  8. În sezonul cald, alimentele se alterează mai ușor. Nu le purta prin căldură, nu cumpăra produse de la vânzători ambulanți, care își vând marfa la colț de stradă, în praf și căldură. 
  9. Nu gusta fructe și legume direct de pe taraba comercianților. Ele trebuie foarte bine spălate înainte de consum. 
  10. Nu bea direct din doza de bere sau de suc. Cutiile trebuie spălate înainte de a pune gura pe ele.

 

În general, simptomele intoxicației alimentare dispar în câteva zile, dacă ești responsabil și iei măsuri. Hidratarea suficientă, alimentația ușoară și tratamentul naturist pentru toxiinfecție alimentară sunt măsuri care te vor pune rapid pe picioare. Atenție, însă! Sunt în categorie de risc copiii mici, femeile însărcinate, vârstnicii și persoanele cu sistem imunitar slăbit. Febra mare, diareea și vărsăturile persistente, semnele de deshidratare severă (gură uscată, urinare redusă, senzație de leșin), toate acestea trebuie să-l trimită pe bolnav direct la medicul specialist.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri