×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Leacuri din plante, pentru colonul iritabil

Noutăți Fares

În cazul în care suferi de colon iritabil, pe lângă o mare grijă la alimentaţie, poţi ţine problema sub control cu ajutorul remediilor naturiste. Ceaiurile medicinale au puteri remarcabile. Iată ce poţi încerca.

Ceai din rădăcină de cicoare. E un tonic intestinal recomandat celor ce au digestie anevoioasă. Se pune o linguriţă de plantă în 200 ml de apă şi se lasă să dea de două-trei ori în clocot. Se beau zilnic 2-3 căni.reduce disconfortul digestiv

Infuzie de mentă. Relaxează intestinele, reduce spasmele şi balonările. Se bea zilnic una sau două căni de infuzie.

Ceai de rozmarin. Această plantă reduce balonările provocate de colonul iritabil şi tratează tulburările digestive. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de frunze mărunţite la 200 ml apă. Se bea după mesele principale.

Ceai de fenicul. Şi feniculul are puterea de a reduce gazele, balonarea, spasmele şi crampele abdominale, relaxând intestinele. Două linguriţe de seminţe de fenicul se pun într-o cană cu apă clocotită şi se lasă la infuzat 10-15 minute.

Ceaiul de muşeţel. Este recunoscut de secole pentru tratarea afecţiunilor digestive. Muşeţelul are efecte antibacteriene şi antispasmotice, ameliorează durerile şi reduce inflamaţiile. Se pun una-două linguriţe de plantă uscată în apă şi se lasă la infuzat 10-15 minute. Se consumă între mese.

Coriandrul. Diminuează şi el senzaţiile neplăcute ale colonului iritabil dacă se consumă 2-3 căni de infuzie de seminţe de coriandru pe zi.

Ghimbirul. Se prepară ceai dintr-o jumătate de linguriţă de pulbere de ghimbir peste care se adaugă apă fierbinte. După 10 minute, se strecoară şi se bea. Problemele digestive se vor ameliora rapid.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.