Discută cu
medicul Fares
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Leacuri din natură care te scapă de constipație

Sfaturi Practice

Din cele mai vechi timpuri, natura a venit în ajutorul oamenilor cu remedii pentru aproape orice tip de afecţiune. Constipaţia e una dintre cele mai comune probleme care se poate rezolva cu ajutorul plantelor medicinale, al fructelor şi legumelor. Iată cu ce să te tratezi, la nevoie.

În primul rând trebuie să cunoști cauza constipației. Aceasta e dată, în general, de alimentația defectuoasă, bogată în alimente procesate, rafinate și sărace în fibre, de consumul prea mic de lichide și de sedentarism. Înainte de a apela la remediile naturiste, pe termen lung ar trebui să-ți schimbi puțin stilul alimentar, să introduci mai multe fibre în dietă și să bei suficiente lichide care, în afară de faptul că te hidratează, cresc fluiditatea conținutului colonului și previn constipația.

– Ceaiurile medicinale cu efect laxativ sunt de mare ajutor atât la nevoie, cât și băute zilnic, în scop preventiv. Foarte eficiente sunt cele din rădăcină de lemn dulce, coada-șoricelului sau scoarță de crușin. Mai poți bea suc de soc sau ceai de soc.

– Bătrânii se mai tratau cu zeamă de varză sau cu ulei de ricin (o lingură, cu puțină pâine), ale cărui efecte se observă după două ore de la administrare.

– O gustare delicioasă care stimulează digestia este formată din brânză de vaci amestecată cu un măr ras, cu miere și cu semințe de in date prin râșniță.

– Mustul, că tot e vremea lui, combinat cu suc de mere sau de pere, are efecte laxative foarte bune.

– Alte fructe care ajută în caz de constipație sunt prunele și smochinele, fie în stare proaspătă, fie uscate.

– Ai mai avea nevoie de acizi grași omega-3 pe care îi găsești în ulei de pește, semințe de in, nuci, alune etc. Aceștia ajută la lubrifierea intestinelor, astfel încât lucrurile acolo să se deplaseze cu mai multă ușurință.

– Concluzia este să bei cât mai multe lichide (apă plată sau ceaiuri) și să consumi fibre, pe care le găsești în fructe și legume, în cereale integrale, semințe de in și tărâţe de psyllium.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.