facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-04-03
Vizualizari: 9665
Comentarii: 0
Leacuri din natură care te scapă de acnee

Nu te stresa dacă îţi mai iese un coş din când în când, pentru ca chiar stresul este un factor care agravează problema. Acneea este normală în rândul adolescenţilor şi obişnuită chiar şi la vârste mai înaintate. Totuşi, dacă pe faţa ta se dă o adevărată „bătălie”, e bine să iei măsuri. Medicul dermatolog îţi poate prescrie, în acest caz, un tratament cu antibiotice. Dar ce-ai zice de soluţii naturale, extrem de eficiente, care îţi curăţă tenul şi îţi lasă pielea imaculată?!

Spală-ţi faţa cu ceai de muşeţel. Un ceai medicinal atât de comun şi totuşi atât de bun! Are efect antiinflamator, bactericid, fungicid şi cicatrizant, ajutând pielea să re refacă. Tot pentru spălat faţa, dar şi pentru băut, e recomandată o infuzie de coada calului (curăţă pielea,  e antiseptică) şi trei fraţi pătaţi (are efect cicatrizant). Mai poţi face băi locale cu ceai de gălbenele (efect antimicrobian, cicatrizant, antiinflamator), cicoare, sau cataplasme cu ceai de rădăcină de brusture (antiseptic).

Nu stoarce coşurile direct cu degetele, ci foloseşte tampoane îmbibate în soluţii antiseptice şi antibacteriene. Tincturile de propolis şi de gălbenele dezinfectează coşul şi îi grăbesc vindecarea. Uleiurile esenţiale de levănţică şi de ti-tree au proprietăţi antiseptice, cel de romaniţă reduce inflamaţia, iar cel de boabe de ienupăr normalizează secreţia de sebum. Se pot folosi câteva picături diluate în puţină apă sau într-o bază de ulei de migdale.

Argila este unul dintre cele mai vechi remedii naturiste care tratează acneea. Se prepară o pastă din trei linguri de argilă amestecate cu puţină apă și se aplică pe faţă. Se lasă să acţioneze 15-20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Sucul de lămâie este un alt leac extrem de simplu, care curăţă tenul afectat de cicatrice şi de coşuri. Se aplică zeamă de lămâie cu o dischetă de bumbac pe zona afectată.

Dacă nimic nu dă rezultat pe termen lung şi coşurile în continuare îţi apar pe faţă, e bine să faci un control mai amănunţit. Poate de vină sunt contraceptivele pe care le iei, poate ar trebui să schimbi produsele de machiaj şi cremele de faţă cu unele noncomedogenice.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri