facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-11-19
Vizualizari: 634
Comentarii: 0
Lavanda – remediu natural pentru anxietate

Remediul anxietății

Lavanda este una dintre cele mai îndrăgite plante aromatice, prin parfumul său suav și liniștitor. În fitoterapie se atribuie florilor de lavandă acţiune sedativă, calmantă, anxiolitică, antidepresivă fiind indicate în stări de nelinişte, agitaţie psihomotorie, anxietate, sindrom neurastenic, tulburări vegetative.

Aceste proprietăți terapeutice sunt conferite în mare măsură de uleiul esențial din compoziția florilor de lavandă. Numeroase studii științifice susțin eficacitatea uleiului esențial de lavandă în tratamentul tulburărilor de anxietate, inclusiv tulburarea de anxietate nespecifică, neliniște și agitație, cu tulburări de somn și tulburări de anxietate și depresie mixte. Asociația Britanică pentru Psihofarmacologie (2014) și liniile directoare ale Institutului Național pentru Sănătate și Excelență Clinică (2011) pentru anxietatea generală recunosc dovezile eficienței uleiului de lavandă pe baza studiilor examinate. Acestea concluzionează că uleiul esențial de lavandă are un efect calmant fără a produce sedare, ceea ce este avantajos în comparație cu medicația clasică (benzodiazepinele sau pregabalina). De asemenea nu produce, sindrom de sevraj; potențialul de interacțiune farmacocinetică cu medicamentele pare minim, iar efectele adverse observate în studii au fost ușoare.ulei

S-a observat că efectul anxiolitic apare în decurs de 2 săptămâni, spre deosebire de cele 4 până la 6 săptămâni necesare pentru ca antidepresivele care inhibă recaptarea monoaminei să aibă un efect terapeutic. În plus, aceste antidepresive produc adesea efecte secundare tranzitorii la inițierea tratamentului, inclusiv anxietate crescută, necesitând adesea asocierea de benzodiazepine pentru un management eficient.

Așadar uleiul esențial de lavandă prezintă multe proprietăți dorite ale unui agent anxiolitic, inclusiv un efect calmant fără sedare, precum și lipsa dependenței, toleranței sau a efectelor secundare. (1)

Inhalarea uleiului esențial de lavandă poate fi utilizată ca tratament integrativ pentru îngrijirea cronică a anxietății sau ca tratament acut pentru acele situații asociate cu niveluri ușoare de anxietate sau ca ajutor în anxietatea situațională. (2)

Regăsiți uleiul esențial de lavandă în DISTONOPLANT ulei -  produs special destinat pentru regăsirea stării de calm în situatii de stres. Se folosește extern prin aplicarea la încheietura mâinii și se inhalează sau la nivelul tâmplelor și se masează ușor.

 

Bibliografie

  1. Malcolm BJ, Tallian K. Essential oil of lavender in anxiety disorders: Ready for prime time?. Ment Health Clin. 2018;7(4):147-155. Published 2018 Mar 26. doi:10.9740/mhc.2017.07.147

2. Dornelli D. et al. Effects of lavender on anxiety: A systematic review and meta-analysis. Phytomedicine 65 (2019) 1530992

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri