×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Laptele te balonează? Poate fi doar o problemă temporară

Noutăți Fares

Conţin calciu, sunt bune pentru sănătate, dar se pare că nu toată lumea le tolerează. Produsele lactate le ridică mari probleme digestive persoanelor cu intoleranţă la lactoză – colon iritabil, crampe, diaree. Tu te numeri printre aceste persoane? Nu te grăbi să ne dai răspunsul!

Intoleranţa la lactoză poate debuta în copilărie sau poate apărea brusc şi la adulţi. Mulţi dintre cei care au consumat toată viaţa lapte şi produse lactate se pot trezi la un moment dat că acesta le cam creează neplăceri. E foarte posibil ca şi tu să bei într-o zi lapte, ca de obicei, şi să te trezeşti că apar dureri abdominale, diaree, balonare şi gaze. Nu te speria, nu trebuie să renunţi de tot, de acum încolo, la alimentele tale preferate. Intoleranţa la lactoză poate fi temporară, în urma unei lipse de fier în dietă sau a unei gastroenterite. Trebuie să faci o pauză de lactate o perioadă, până când organismul îşi recapătă capacitatea de a digera lactoza.

Şi totuşi, dacă tu, în acest moment, ai neplăceri digestive, de unde ştii că ele au apărut ca urmare a consumului de lapte? Poate ai mâncat altceva care nu ţi-a picat bine. Dacă problema persistă pe o perioadă de timp mai lungă, cea mai bună soluţie este să excluzi pe rând diverse alimente din dietă şi să vezi când te simţi mai bine. Testul de toleranţă la lactoză se poate face la medic, dar şi acasă, prin metoda excluderii. Renunţă pe rând la anumite lactate pentru o săptămână sau două şi vezi ce se întâmplă. Dacă te simţi mai bine, este clar – nu te mai înţelegi bine cu laptele. Încearcă să îl reintroduci treptat în alimentaţie. Mai întâi consumi câte puţin şi vezi cât poate tolera organismul tău. Un remediu naturist este consumarea iaurtului. Deşi conţine şi el lactoză, culturile bacteriene din componenţa sa permit asimilarea ei.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.