facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-12-20
Vizualizari: 449
Comentarii: 0
La ce remedii naturale poți să apelezi când ai nasul înfundat

Congestia nazală se manifestă prin senzație de nas înfundat și rinoree, poate chiar dureri în zona sinusurilor, inflamație. Printre cauze se numără virozele și gripele, sinuzitele, alergiile, polipii nazali ori deviația de sept. Pentru ușurarea respirației și pentru eliminarea disconfortului există câteva metode care chiar funcționează. Nu sunt dificil de urmat, iar efectele sunt uimitoare. Iată ce poți face acasă pentru a combate congestia nazală!

• Bea multe lichide. Când ești răcit, pierzi multe lichide prin transpirație și prin suflarea nasului. Corpul se deshidratează, inclusiv mucusul devine mai gros, aderent, dificil de eliminat. Ai nevoie de hidratare suplimentară! Ceaiurile, supele, sucurile din fructe proaspăt stoarse, apa, toate acestea ajută la fluidificarea mucusului și la eliminarea lui mai ușoară.

• Folosește comprese calde pe zona sinusurilor. Spre exemplu, poți aplica un prosop umezit cu apă fierbinte, bine stors și împăturit, pe care îl așezi pe nas și frunte. Căldura calmează congestia, iar tu vei putea respira mai ușor.desfunda nasul

• Aburii sunt binefăcători. Și ei fluidifică secrețiile nazale, scad inflamația și ajută la curățarea nasului. Poți face inhalații cu aburi prin mai multe metode: fie cu un prosop pe cap, deasupra unui vas cu apă fierbinte, fie îți umpli cada cu apă caldă și stai în baie, relaxat, 15-20 de minute, fie bei un ceai cald pe care îl ții aproape de nas, inspirându-i aroma.

• Apelează la uleiuri esențiale! Parfumul lor puternic, vaporii care conțin principii active din plante, toate ajută la desfundarea nasului, calmează congestia, având totodată efect antiviral, antiinflamator. Uleiul Hapciu Nazal de la Fares se poate folosi ușor, oriunde, oricând, datorită sticluței cu roll on. Pur și simplu o deșurubezi, o poziționezi în dreptul nasului și inspiri alternativ cu fiecare nară.

• Picături preparate în casă. Îți poți face singur o soluție salină dintr-o linguriţă de sare de mare (sau sare grunjoasă) la o jumătate de litru de apă fiartă şi răcită. Amestecă bine, până se dizolvă cristalele. Toarnă câteva picături în fiecare nară. Sarea are proprietăţi antibacteriene şi ajută la desfundarea nasului.

La prima vedere, nasul înfundat nu e un simptom îngrijorător și demn de luat în seamă. Pur și simplu îl suporți. De fapt, medicii Fares spun că ar trebui luate măsuri. Menținerea căilor aeriene curate este primul pas spre vindecare. În caz contrar, dacă stai înfundat, vei avea tendința să respiri pe gură, îți vei sensibiliza mai tare gâtul, iar secrețiile care stagnează pot genera infecții bacteriene.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri