facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-07-23
Vizualizari: 2232
Comentarii: 3
La ce poți folosi uleiul de lavandă

Lavanda este unul dintre cele mai parfumate și plăcute medicamente pe care ni le-a lăsat natura. De altfel, mirosul ei îmbătător se folosește ca leac într-o mulțime de afecțiuni din sfera neurologică și nu numai. Cumpără-ți o sticluță cu ulei esențial și află în câte moduri inedite o poți folosi.

ulei esentialÎn depresie, anxietate

Datorită proprietăților sale calmante, lavanda liniștește și induce o stare de bine. Aroma acestei plante medicinale (în lampa de aromaterapie) este un adevărat sedativ pentru sistemul nervos, tratând stresul, tensiunea nervoasă, nevralgiile.

Calmează durerea de cap

Aplică puțin ulei pe tâmple și masează ușor. Durerea va dispărea în scurt timp.

În insomnii

Cercetările au arătat că poți adormi mai ușor și mai bine dacă simți miros de lavandă. Pune pe noptieră un săculeț cu flori de lavandă, sau o picătură de ulei esențial pe colțul pernei, ori amestecă într-o sticlă cu pulverizator 10 picături de ulei la 250 ml de apă și pulverizează așternuturile.

Purifică aerul din cameră

Din aceeași sticlă cu apă și ulei de lavandă poți stropi prin cameră pentru a împrospăta aerul și a induce familiei o stare de bine. O altă soluție e să pui ulei esențial de lavandă în lampa de aromaterapie.

Hipertensiunea arterială

Uleiul este util și în palpitații și hipertensiune arterială. Se administrează intern (3-5 picături, de 3 ori pe zi, în miere), sau se fac inhalații.

Tot intern, uleiul de lavandă te scapă de durerile de stomac, susține digestia, reduce balonarea, stimulează secreția și eliminarea bilei, restabilește pofta de mâncare. Polifenolii din lavandă au capacitatea de a reduce numărul bacteriilor rele din stomac și de a relaxa musculatura. Se consumă 5 picături de ulei într-o linguriță de miere.

Dureri musculare

Dacă ai dureri musculare, umple cada cu apă caldă, toarnă câteva picături de ulei de lavandă și relaxează-te 15 minute. Lavanda are proprietăți antiinflamatorii. Mai poți adăuga câteva picături de ulei esențial în crema cu care te dai pentru a scăpa de dureri și vei obține un dublu efect.

Lavanda ține țânțarii la distanță

Pune în vaze buchete de lavandă și plasează-le strategic în camere sau folosește ulei de lavandă în lampa de aromaterapie pentru a ține insectele departe de casa ta. La fel de bine poți pulveriza ulei diluat prin camere, pe perdele, pe așternuturi.

Protejează hainele de molii

Din cele mai vechi timpuri, gospodinele puneau în dulapuri săculeți cu lavandă care răspândeau un miros plăcut printre haine și le fereau de molii.

Tratează micoza piciorului

Acum, vara, o altă problemă pe care o poate trata lavanda este micoza piciorului. Uleiul de lavandă este un puternic antibiotic natural, având proprități antimicrobiene, antifungice, antiseptice, cicatrizante. Se adaugă câteva picături de ulei esenţial într-o bază de ulei vegetal (de măsline sau de migdale) şi se aplică pe zona afectată, de două ori pe zi.

Reduce celulita

Uleiul de lavandă ajută la regenerarea celulară, face pielea mai catifelată și reduce inflamațiile. Se pun 5-7 picături în 10 ml de ulei vegetal și se masează ușor până intră în piele.

Apă de gură

Poți să-ți prepari inclusiv apă de gură cu ulei de lavandă. Pune câteva picături de ulei esențial într-o sticluță cu apă pe care o poți purta cu tine în geantă. Folosită la nevoie, neutralizează bacteriile din gură și lasă un miros plăcut.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Bună ziua! Pot pune la baita unui copil de 2 ani și 2 luni câteva picături de ulei esențial de lavanda, Tea tree și pin? Pe acestea le am in casa. Menționez ca trecem de 2 luni printr-o raceala urâta in urma începerii creșei. Am trecut și printr-un episod cu o otita medie supurata.

Raspuns Fares: Buna ziua. Da, puteti pune cateva picaturi la baita. Multa sanatate!
Peva M
22 Octombrie 2021

[…] Uleiul de lavandă este cel mai bun ulei utilizat în relaxarea sistemului nervos. […]

Uleiurile Esențiale Te Ajută Dacă Ai Insomnie - Elainey
9 Septembrie 2020
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri