facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-09-04
Vizualizari: 1042
Comentarii: 0
Jumătate din populația globului are Helicobacter Pylori. Tu? Iată care sunt simptomele

Helicobacter pylori este o bacterie rezistentă care se dezvoltă în stomac și pe care se presupune că o are aproximativ jumătate din populația lumii. Chiar dacă este destul de periculoasă, cauzând ulcer gastric și duodenal sau chiar cancer de stomac, puțini o cunosc și o iau în serios.

invioreaza organismulPrezența bacteriei nu este neapărat sinonimă cu boala și nu înseamnă că va da automat complicații. Totuși, partea proastă este că, spre deosebire de alte infecții, aceasta nu dă de fiecare dată simptome și persistă toată viața dacă nu este tratată. Doar jumătate dintre cei care au H. pylori pot avea unele simptome precum frecvente dureri de stomac sau arsuri abdominale, balonare, greață, râgâieli, lipsa poftei de mâncare și scădere în greutate. 30% nu au deloc simptome, iar restul se trezesc direct cu ulcer. Infecția cu helicobacter mai poate da reflux gastroesofagian, respirație urât mirositoare, poate scădea sistemul imunitar, motiv pentru care la unele persoane apar coșuri pe față, se îmbolnăvesc mai ușor.

Dacă ai vreun simptom dintre cele de mai sus sau doar vrei să verifici dacă ai sau nu bacteria, mergi la medic. Sunt mai multe posibilități de diagnosticare. Una ar fi endoscopia digestivă superioară, alte teste ar fi de sânge și scaun, iar cel mai simplu e testul respirator, cu uree de carbon. Practic, vei înghiți o pastiluță ce conține molecule radioactive de carbon și vei respira într-un dispozitiv special care măsoară dacă există sau nu o infecție.

În situația în care testele arată prezența bacteriei, nu te speria. Medicul îți va recomanda un tratament cu antibiotice care va elimina H. pylori din organism. Însă nu de fiecare dată se apelează la antibiotice. Unii medici susțin că, dacă bacteria nu supără persoana infectată, nu e cazul să ne slăbim sistemul imunitar cu antibiotice și să o lăsăm să vedem cum și dacă infecția evoluează. Pentru siguranță, fă-ți un obicei din a bea cât mai multe ceaiuri medicinale cu rol citratrizant, antiinflamator, emolient. Dintre acestea, cel de mușețel, gălbenele, de obligeană. Tincturile din aceste plante sunt adevărate remedii naturiste deosebit de eficiente. Mănâncă sănătos, renunță la cafea, tutun, relaxează-te mai mult și stomacul tău va fi foarte bine.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri