facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-02-17
Vizualizari: 3179
Comentarii: 0
Îți tot curge nasul? Ce trebuie să știi, ce trebuie să faci!

Rinoreea reprezintă producerea de mucus în exces şi este cauzată, printre altele, de infecţii virale sau bacteriene (sinuzită, răceală, gripă). Nu scapă nimeni de ea când e răcit. Problema se „atacă” de pe mai multe fronturi.

Ce trebuie să știi

  • Mucusul are rolul de a menține căile nazale umede și de a combate infecțiile. Se produce zilnic, constant, fără să ne dăm seama. Însă când suntem răciți, producția acestor secreții crește și devine deranjant: nasul e înfundat, iritat, nu putem dormi bine noaptea, apare tusea, durerea în gât.
  • În special bebelușii trebuie atent monitorizați, căci mucusul nazal în exces predispune la sufocare și înec dacă nu e îndepărtat la timp. Aspiratoarele nazale se folosesc doar în cazul secrețiilor vâscoase, aderente, după înmuierea lor prealabilă cu ser fiziologic. Nu abuza de ele, deoarece prin aspirare totală a secrețiilor, mucoasa nazală va deveni iritată și inflamată, organismul având tendința de a produce și mai mult mucus, pentru a se proteja.
  • Este și motivul pentru care aerul în cameră nu trebuie să fie prea uscat. Secrețiile trebuie menținute fluide, iar pentru asta de ajutor ar fi un umidificator.
  • Culoarea secrețiilor nu e un indicator pentru infecție. Mulți oameni se sperie când văd în batistă mucus mai închis la culoare (galben sau verde) și cred că e nevoie să ia antibiotic. Medicii dau, însă, asigurări că nuanțele mai închise sunt foarte obişnuite în cazul unei infecţii virale. Mergi la doctor dacă problema nu se ameliorează în 7-10 zile.

Ce trebuie să faciplanta medicinala naturala

  • Bea multe ceaiuri! Soluția pentru a scăpa mai repede de rinoree este să te hidratezi. Indicate aici sunt ceaiurile calde de urzică, busuioc, soc, coada-șoricelului sau ghimbir. Adaugă în lichidul cald și o linguriță de miere, aceasta amplificând efectul.
  • Fă inhalații cu aburi și uleiuri esențiale! Secreţiile trebuie menţinute cât mai fluide pentru a evita complicaţiile (spre exemplu otite, sinuzitele), iar inhalațiile ajută enorm procesul de vindecare. Aburul cald fluidifică secrețiile și stimulează eliminarea lor, iar prin combinarea cu uleiuri esenţiale distruge agenţii patogeni și dezinfectează căile respiratorii.
  • Dacă nasul e înfundat, nu te chinui să-l sufli. Unii medici ORL-iști spun că nasul înfundat este cauza inflamării vaselor de sânge din căile respiratorii, iar dacă forţezi suflarea, creezi şi mai multă presiune, putând răspândi infecţia spre sinusuri. Trebuie să fluidifici secrețiile înainte.
  • Spray-urile pe bază de apă de mare pot fi de ajutor, căci curăță căile nazale. Anumite tipuri de picături, însă, destinate desfundării nasului, se folosesc cu prudență, la recomandarea medicului, deoarece pot da dependență.
  • Poți să-ți prepari în casă soluții saline pentru curățarea nasului, dar atenție! Dacă nu respecți concentrația de sare optimă și o depășești, mai mult rău vei face, atrag atenția medicii. Soluția salină trebuie să aibă gustul lacrimilor.
  • E important și cum îți sufli nasul. Suflă pe rând câte o nară, ţinând-o pe cealaltă apăsată, apoi aruncă şerveţelul după ce l-ai folosit, el adunând adevărate colonii de germeni. Dacă te ustură pielea din jurul nasului, de la atâta şters, aplică o cremă emolientă.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri