facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-11-04
Vizualizari: 686
Comentarii: 0
Ioana Ginghină are mai multă grijă la imunitate

Este expertă în alimentaţie sănătoasă, ţine periodic cure de detoxifiere, iar sertarele îi sunt pline cu tot felul de ceaiuri, fructe oleaginoase, suplimente alimentare şi produse ale stupului. Acum, în sezonul rece, are şi mai multă grijă la întărirea imunităţii. Actriţa Ioana Ginghină ne povesteşte cum şi-a adaptat dieta la sezonul rece şi ce măsuri ia dacă se întâmplă să răcească.

Ce s-a schimbat în stilul tău alimentar odată cu scăderea temperaturii?

Parcă mi-e mult mai foame acum, organismul cere şi e normal, dar nu vreau să mănânc mai mult. Astfel, optez pentru alimente săţioase, sănătoase, dar uşoare în acelaşi timp. Simt nevoia de ceva cald şi zilnic beau ceaiuri, îmi fac supe-creme cu legume de sezon, cum e dovleacul. Dimineaţa mănânc cereale cu lapte vegetal sau un ceai cu o lipie şi humus sau cremă de brânză, la prânz şi seara alternez între salată cu de toate şi supe. De doi ani am renunţat la carne, iar de un an şi ceva la pâine şi la dulciuri. Nu mai mănânc nici măcar raw vegane. În schimb, apelez la fructe. Eu promovez foarte mult fructele şi legumele de sezon. Dacă vara am mâncat pepene, caise, cireşe, acum nu-mi lipsesc din casă strugurii, perele, merele, prunele.

Cum îţi întăreşti imunitatea?

Cu toate că luam vitamine şi în sezonul cald, acum am mai multă grijă la imunitate. Am început să iau extracte de fructe şi legume, propolis, lăptişor de matcă, polen crud, vitamina C naturală, mai iau spirulină şi câte un căpăcel de colagen pe zi. În smoothie-urile de fructe pe care mi le fac îmi pun prafuri proteice din zer, ca să completez nevoia de proteină. Mierea nu-mi lipseşte din casă – o folosesc ca îndulcitor, dar şi când am probleme cu digestia sau o combin cu suplimentele pe care le iau. Fetiţei mele, Ruxandra, îi dau şi ei vitamina C, un ulei natural cu Omega-3 și multivitamine naturale. Pot să spun că nu am avut până acum un copil bolnăvicios şi nici eu nu pot să mă plâng.

Dacă totuşi se întâmplă să te prindă răceala şi să-ţi afecteze vocea, la ce soluţii salvatoare apelezi?

Beau un ou crud. Pentru mine, acesta este cel mai bun remediu pentru gât. Când eram mai tânără frecam gălbenuşul cu zahăr, dar acum m-am obişnuit să beau aşa. Mai iau miere, tot felul de comprimate cu propolis şi beau ceaiuri calde. Pauza vocală este şi ea de mare ajutor.

Care sunt ceaiurile preferate?

Îmi plac cele aromate (scorţişoară, vanilie) şi cele pentru detoxifiere, cu tot felul de combinaţii de plante. Le alternez în funcţie de ce mănânc. Spre exemplu, dacă mănânc brânză, îmi place un ceai mai aromat, mai dulce, dacă mănânc humus, aleg un ceai mai aspru la gust.

Ce îţi iei din magazinele naturiste?

Intru destul de des să-mi fac aprovizionarea. Îmi iau ceaiuri, unt de arahide, de migdale, de alune de pădure, de cacao şi de cocos, lapte vegetal, cereale integrale, suplimente pentru întărirea imunităţii şi multe altele. Îmi și plac, am și nevoie de ele.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri