Plantele medicinale elimină disconfortul respirator datorită efectului antiinfecţios şi antiinflamator; ele acţionează asupra agenţilor cauzatori (bacterii, virusuri) şi asupra primelor modificări care apar la nivelul mucoaselor datorită invaziei microbiene.
La acestea se adaugă acţiunea de imunostimulare care activează mecanismele naturale de apărare ale organismului.Putem face un tratament complet asociind ceai cu capsule, loţiune de frecţie, inhalant pentru a desfunda nasul.
Capsulele Hapciu conţin salcie, creţuşcă, şovârv, extract scoarţă salcie, extract astragalus, usturoi.
Recomand ca de la primele semne de răceală să apelăm la aceste capsule deoarece, datorită efectului puternic antiinflamator al plantelor din compoziţie, se elimină repede disconfortul pe care îl resimţim când suntem răciţi.
Salcia şi creţuşca conţin salicină naturală care, spre deosebire de cea de sinteză, are şi calitatea de a proteja mucoasa gastrică.
Pentru buna hidratare necesară atât pentru a scădea febra cât şi pentru a favoriza expectoraţia în cazul tusei, recomand ceaiul Hapciu sudorific.
Eliminarea durerilor musculare şi de asemenea ajutor pentru scăderea febrei- Loţiunea pentru frecţie.
Inhalatul Hapciu se poate folosi în candela de aromaterapie pentru a dezinfecta aerul din cameră sau la realizarea de inhalaţii.
Ca să concretizăm:
capsule Hapciu între 3 şi 6/zi (1 sau 2 capsule de 3 ori/zi) în funcţie de severitatea simptomelor;
ceai Hapciu 3-4 căni de ceai/zi;
frecţie de 2-3 ori/zi şi inhalaţie seara cu menţiunea că după inhalaţie să nu ieşim afară sau într-o cameră neîncălzită.