facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-01-28
Vizualizari: 3474
Comentarii: 0
Inhalațiile cu uleiuri esențiale – de ce sunt bune în răceală și cum se fac corect

Atunci când ești răcit sau ai probleme în sfera ORL, inhalațiile nu trebuie să lipsească din schema ta de tratament. Sunt cele mai bune, mai simple și mai naturale metode de a-ți păstra căile respiratorii curate și a respira bine. Se pot face cu aburi și uleiuri esențiale, cu difuzorul de aromaterapie sau pur și simplu inhalând direct din sticluță aroma uleiurilor din plante. Beneficiile sunt extraordinare.

Inhalaţiile sunt recomandate în caz de viroze respiratorii care evoluează cu nas înfundat, durere de cap, tuse etc. Pentru asta, ai nevoie de uleiuri esențiale din plante puternic aromate, cu proprietăți antivirale și decongestionante, precum mentă, eucalipt, rozmarin, pin, lavandă. Le poți folosi individual sau combinate. Cum? Cea mai la-ndemână metodă, la care poți apela oriunde și oricând, este să ai la tine o sticluță cu uleiuri Biosept Nazal, pe care să o duci la nas, când îl simți înfundat, și să inspiri adânc. Sau picură puțin într-o batistă și respiră aroma binefăcătoare. Vei vedea că, în felul acesta, scurtezi durata răcelii și ameliorezi simptomele.

Un difuzor de aromaterapie lăsat în cameră, peste noapte, ajută enorm, căci purifică aerul, fluidifică secrețiile din tractul respirator și te ajută să dormi mai bine. Se știe că pe timpul nopții, din cauza poziției, secrețiile nu se mai drenează bine, nasul se înfundă, iar toate acestea pot duce la accese de tuse, dureri în piept. Aromaterapia cu uleiuri esențiale este o metodă utilă și pentru copiii mici, în caz de răceală. Trebuie doar să alegi uleiurile potrivite. Sigure și fără efecte adverse sunt uleiul de lavandă și ti-tree. Dacă nu ai aparat special, poți pune pe calorifer un vas cu apă, în care picuri puțin ulei.

Beneficiile inhalațiilor cu aburi și uleiuri esențiale

Dacă ești acasă și timpul îți permite, poți face inhalații cu aburi. Vei obține un dublu efect: 1. aburul cald umezește căile respiratorii, fluidifică secrețiile și stimulează eliminarea lor; 2. îmbogățit cu uleiuri esențiale din plante, aburul inhalat devine un adevărat medicament pentru mucoasele inflamate și congestionate. Distruge agenții patogeni și calmează iritația gâtului, are efect expectorant, antiinfecțios, antiviral.

Inhalațiile cu aburi se fac seara, înainte de culcare, după ce în prealabil camera a fost aerisită și încălzită. Se pun 1-2 litri de apă pe foc, iar după ce dă în clocot, oprești aragazul, adaugi câteva picături de uleiuri esențiale și stai aplecat deasupra vasului, cu un prosop pe cap. Ai grijă la temperatura aburului! Dacă simți că e prea fierbinte, mai așteaptă puțin sau stai cu fața la o distanță mai mare de vas.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri