facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-05-22
Vizualizari: 725
Comentarii: 0
Ingredientul prezent zilnic în alimentația ta, care te îngrașă

Este un praf alb care dă gust mâncării și nu face bine siluetei. Ghici ce e? „Zahărul”, vei spune, cu siguranță, din prima. Ai perfectă dreptate, evident că zahărul e dușmanul numărul unu. Însă nu e singurul. Cercetătorii au descoperit că și „sora lui mai mică”, sarea, are partea ei de vină. În definitiv, sunt în familie și așchia nu sare departe de trunchi.

Cu toții știm că mâncarea sărată îți provoacă sete și, teoretic, bei mai multă apă. Însă până la un punct. Potrivit unor noi cercetări citate de health.com, cei care își măresc aportul de sare din alimentație ajung să bea, de fapt, mai puțină apă decât înainte. În plus, nivelul ridicat de sodiu din organism crește senzația de foame, ceea ce duce, în final, la îngrășare. Cercetătorii americani și germani au vizat 10 cosmonauți care trăiau cu lunile într-un spațiu închis și bine controlat. Erau perfecți pentru cercetarea nutrițională. La început, specialiștii au vrut să vadă ce se întâmplă dacă li se scade gradual norma de sare, de la 12 g la 6 g pe zi. Se așteptau să le fie mai puțin sete, iar cantitatea de apă consumată să fie mai mică. Nu s-a întâmplat așa. Cosmonauții au băut chiar mai multă apă. „Totul are sens întrucât la o dietă bogată în sare, organismul încearcă să prevină pierderea apei și deshidratarea. Prin urmare, rinichii trebuie să găsească o cale de a crește conținutul de apă din organism. Făcând acest lucru, nu mai simți nevoia de a bea apă”, explică MD Jens Titze, unul dintre profesorii participanți la studiu. Faptul că persoanelor care consumă mai multă sare le e foame mai tare se explică prin faptul că organismul lor consumă mai multă energie pentru a conserva apa.

Consumul de sare în exces are și alte efecte negative asupra sănătății. Mărește presiunea sanguină și crește riscul de hipertensiune, de accident vascular cerebral, de insuficiență cardiacă. De asemenea, sarea în exces provoacă afecțiuni ale rinichilor, retenție de apă și celulită, duce la pierderea de calciu prin urină și crește, astfel, riscul de osteoporoză. Prin urmare, e bine să limitezi consumul de sare, să ai în vedere nu doar cantitatea pe care o pui tu din solniță în mâncare, ci și sarea care se găsește în absolut toate alimentele de cumpărat. Evită snack-urile, pop-corn-ul pentru cuptorul cu microunde, mezelurile, afumăturile, anumite brânzeturi, sosul de soia etc. Ideal ar fi să nu mai cumperi atât de multe semipreparate şi să încerci să găteşti mai mult în casă, unde poţi controla mai bine cantitatea de sare din mâncare. Dă gust preparatelor cu tot felul de condimente, precum piper, ghimbir, chilli, seminţe de muştar, busuioc, pătrunjel, rozmarin, tarhon, usturoi.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri