facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-11-22
Vizualizari: 899
Comentarii: 0
Ghidul strănutului. Informații inedite despre cel mai comun simptom al răcelii

Hapciu! Este sunetul pe care îl auzim cel mai des în această perioadă și, dintre toate sunetele pe care le scoatem atunci când suntem răciți (tușit, suflatul nasului), strănutul este cel mai... simpatic. Din acest motiv, îi vom acorda puțină atenție și vom dezvălui despre el câteva informații la care nu te-ai fi gândit.

De ce strănutăm?

Strănutul este un mecanism reflex care apare atunci când terminațiile nervoase din mucoasa nazală sunt stimulate, acest lucru transmițând creierului informația că avem un „invadator” în nas care trebuie eliminat. Parcă toată ființa noastră se concentrează, în acea secundă, pe strănut. Procesul implică eliminarea cu putere a aerului din plămâni prin nas/gură. Odată cu el, și substanțele care ne-au cauzat reacția. Strănutul angrenează multe grupe de mușchi, de la cei ai cutiei toracice până la cei de la nivelul feței.

Este sănătos?

Da, strănutul are rolul de a curăța căile nazale de bacterii și virusuri, ajutându-te, în același timp, să respiri mai bine. Trebuie doar să păstrezi regulile de igienă, adică să strănuți într-un șervețel pe care să-l arunci direct la coș.

După strănut ne simțim bine

Strănutul poate că e stânjenitor, enervant, caraghios, dar și e foarte plăcut. Inexplicabil, după strănut avem o stare de satisfacție, la fel de bine cum un strănut „ratat” produce o ciudată dezamăgire. Explicația: unele cercetări susțin că prin strănut se eliberează endorfine, hormoni ai stării de bine.

Informații inedite despre strănut

  • Viteza aerului pe care îl eliberăm în timpul strănutului poate defavorizeaza desfundarea nasuluipăși chiar și 100 km pe oră, iar particulele de salivă și mucus se pot împrăștia pe distanțe de câțiva metri în jur.
  • Unii oameni strănută o singură dată, alții par că nu se mai opresc, unii strănută zgomotos, ca o explozie, alții discret, ca un chițăit de șoricel.
  • Ne-am obișnuit să asociem strănutul cu răceala, dar sunt și alți factori care îl pot declanșa: lumina soarelui, schimbările bruște de temperatură, exercițiile fizice, inhalarea unor substanțe iritante, praful, alergia la polen, la mucegai etc.
  • Nu e recomandat să suprimăm un strănut. Riscăm, prin creșterea bruscă a presiunii, să avem probleme cu urechile sau să producem mici leziuni ale vaselor de sânge de la nivelul mucoaselor nazale sau conjunctivale.

Cum putem preveni strănutul

Pentru a reduce strănutul ar trebui în primul rând să evităm contactul cu alergenul sau cu organismul iritant. Dacă strănutul este dat de răceală, tot ce ai de făcut este să apelezi la remedii pentru tratarea acesteia. Fares a creat gama Hapciu, care cuprinde toată trusa de prim ajutor de care ai nevoie: Hapciu plicuri solubile cu uleiuri esențiale, capsule Hapciu din plante, ulei Hapciu decongestionant nazal, mai multe tipuri de ceaiuri, tinctură, ulei pentru aromaterapie, loțiune pentru frecții, dar și o gamă complexă de antivirale Biosept.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri