facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-06-24
Vizualizari: 194
Comentarii: 0
Infecțiile urinare, mai frecvente vara. Ce măsuri e bine să iei

Infecțiile urinare sunt printre cele mai frecvente și chinuitoare probleme de sănătate

care afectează în special femeile. Incidența acestor afecțiuni crește cu 45% în lunile de vară, față de alte perioade ale anului. Iată care sunt cauzele și metodele de prevenție!

 

Ce sunt infecțiile urinare

Infecțiile urinare se produc atunci când bacteriile pătrund în tractul urinar și se înmulțesc necontrolat. Cea mai comună bacterie care dă infecții urinare este E. coli. Se găsește în mod natural în tractul digestiv.

Femeile sunt predispuse la contaminare prin anatomia lor: uretra este mai scurtă decât la bărbați și mai aproape de orificiul anal, acolo unde sunt concentrate bacteriile. Acestea au, astfel, acces mai facil și o cale mai scurtă până la vezica urinară, unde se înmulțesc și produc infecția.

În funcție de localizare, infecțiile pot fi:

-        Inferioare: la uretră (se numesc uretrite), la vezică (vorbim în acest caz de cistite), la prostată, în cazul bărbaților (prostatite);

-        Superioare: la rinichi (poartă numele de pielonefrite și apar ca o complicație a unor cistite/prostatite tratate necorespunzător).

Se manifestă prin dureri și usturimi la urinare, nevoia de a merge urgent și mai des la toaletă, senzația că vezica nu s-a golit complet, stare generală de rău.


De ce apar mai frecvent în sezonul cald

Ai observat, probabil, că faci mai des infecții urinare pe timp de vară. De ce? 

-        Deshidratarea poate fi una dintre cauze. Vara transpiri mai mult, iar lichidul din corp nu se mai elimină atât de mult prin urină. Aceasta devine mai concentrată, ceea ce favorizează înmulțirea bacteriilor în tractul urinar. E nevoie să bei multe lichide pentru a menține un flux mare de urină care să stimuleze eliminarea bacteriilor.

-        Umiditatea. Tot vara, transpiri, inclusiv în zona intimă. Iar umiditatea favorizează înmulțirea bacteriilor. E bine să porți lenjerie din materiale naturale, ușoare, lejere.

-        Vara este sezonul vacanțelor la malul mării, al bălăcelilor în piscine. Faptul că stai mult timp cu slipul de baie ud pe tine este un alt factor care predispune la infecții urinare. Ideal este să ai de schimb lenjerie uscată.

-        Dacă vacanța pe litoral pică în perioada ta de menstruație, vei fi tentată să folosești tampoane interne. Trebuie să știi că și acestea favorizează pătrunderea în organism a bacteriilor, înmulțirea lor, și predispun la infecție urinară.

10 sfaturi pentru a preveni infecţiile urinare

  1.      Cea mai importantă, dar și cea mai la-ndemână metodă este hidratarea. Bea cât mai multe ceaiuri diuretice, care susțin funcția excretoare a rinichilor și ajută la menținerea sănătății tractului urinar. Prin fluxul de urină, eventualele bacterii sunt eliminate mai repede din tractul urinar, nu ajung să stagneze și să se înmulțească. Păpădia, codițele de cireșe, mătasea de porumb, coada calului, mugurii de plop, mesteacănul, merișorul sunt cele mai bune diuretice naturale. Le poți folosi la infuzie separat sau combinate.
  2.      De asemenea, nu amâna niciodată nevoia de a merge la toaletă, tocmai pentru a nu permite bacteriilor să stagneze. Ideal e să mergi la baie o dată la cel puțin 4 ore.
  3.      Atenție la igienă! E necesar să te speli pe mâini nu doar DUPĂ folosirea toaletei, ci și ÎNAINTE, mai ales dacă ești în afara casei și folosești o toaletă publică. După ce te-ai spălat la chiuvetă, închide și deschide ușa cabinei de toaletă cu un șervețel. Nu te așeza niciodată pe colacul unei toalete publice!
  4.      Șterge-te întotdeauna din față spre spate, nu invers, pentru a evita contaminarea regiunii uretrale cu bacterii din zona anală.
  5.      Renunță la tampoanele interne, iar pe cele externe schimbă-le de mai multe ori pe zi. Nici șervețelele umede pentru igiena intimă sau parfumurile și alte chimicale nu sunt indicate. Doar apa și săpunul.
  6.      La duș, folosește un săpun blând cu zona intimă, special creat. Evită spălatul excesiv, cu săpunuri dure, care distrug pH-ul florei vaginale.
  7.      O altă regulă de igienă este ca atât tu, cât și partenerul tău să faceți duș înainte și după contactul sexual. Evită, însă, spălăturile interne.
  8.      Nu purta pantaloni prea strâmți și lenjerie sintetică, pentru că favorizează apariția iritațiilor, a transpirației și dezvoltarea germenilor.
  9.      Atenție la constipație, pentru că este factor favorizant al infecţiilor urinare! Consumul zilnic de fibre, hidratarea optimă şi mişcarea susţin tranzitul intestinal şi previn constipaţia.
  10. Nu în ultimul rând, întărește-ți imunitatea. Infecțiile urinare apar adesea pe fondul unei imunități scăzute. Astfel, caută să mănânci sănătos, echilibrat, să dormi cât mai mult, fă sport și evită pe cât posibil stresul.

 

Dacă totuși faci o infecție urinară, trateaz-o corect, pentru a preveni complicațiile și recidivele. Fiind vorba despre o infecție bacteriană, ai nevoie de un antibiotic. Cel natural, din uleiuri esențiale, este o soluție sigură, eficientă, fără efecte adverse. Spre exemplu, Biomicin Urinar a fost special creat pentru infecțiile urinare – conține uleiuri esențiale de șovârv, scorțișoară, cimbru și extract uleios de salvie, care îi conferă acestui remediu proprietăți antibacteriene și dezinfectante. Se administrează timp de 10-15 zile. Nu întrerupe administrarea la cele mai mici semne de ameliorare, pentru că boala nu e complet eradicată și poate recidiva. Ține aproape acest remediu naturist pentru infecții urinare, în această vară. Îl poți pune, preventiv, și în bagajul de vacanță.

 

Cu infecțiile urinare nu e de glumit. Sunt chinuitoare, te scot din uz pentru câteva zile și, netratate corect, dau complicații. Cea mai bună abordare este să le previi. Nu e greu deloc. Respectă regulile de igienă de mai sus, hidratează-te, ai grijă la imunitate și... vei fi bine!

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri