facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-01-05
Vizualizari: 676
Comentarii: 0
Infecțiile respiratorii se tratează personalizat

Nu există o pastilă minune, universal valabilă, pe care să o iei atunci când eşti răcit. Simptomele variază de la individ la individ sau de la un episod de răceală la altul, astfel că şi tratamentul trebuie adaptat, personalizat.  Pentru asta, trebuie să-ți răspunzi la niște întrebări: „când au apărut simptomele?”, „Sunt frisoane sau febră?”, „Există dureri în gât sau uscăciunea gâtului?”, „Nasul curge sau e înfundat?”,  „Tusea e uscată sau productivă?”, „Ce culoare au secretiile nazale și expectorația?”.

În funcție de stadiul bolii

Când răceala este la început şi te confrunți cu usturime în gât, strănut, durere de cap, nas înfundat, apelează la un remediu natural cu acţiune antiinflamatoare, antiinfecţioasă și antivirală (sub formă de capsule Biosept, sirop Biosept sau tinctură), la un sirop antiviral Biosept îmbogățit cu miere și propolis, iar pentru hidratare bea multe ceaiuri cu efecte similare. Pentru nasul înfundat e nevoie de inhalaţii cu uleiuri esenţiale din plante puternic aromate (mentă, lavandă, cimbru, eucalipt). Administrarea simultană a mai multor tipuri de remedii reduce disconfortul şi grăbeşte vindecarea.

În funcție de gravitatea simptomelor

Mulţi oameni spun că au gripă când, de fapt, este vorba despre o simplă răceală, şi invers. Simptomele sunt asemănătoare şi ne induc în eroare. Totuşi, trebuie făcută diferenţa dintre cele două, deoarece gripa trebuie tratată cu mai multă seriozitate pentru a evita complicaţiile. În răceală sunt frecvente durerile de cap, de gât, tusea, rinoreea. Durerile sunt mai accentuate la gripă, apare şi febra, greaţa, durerile musculare şi o stare de rău mai greu de suportat. În acest caz, pe lângă remediile menţionate în răceală, e necesar să iei și un tratament pentru scăderea febrei, care acţionează stimulând transpiraţia.

Pentru durerile în gât

Sunt indicate comprimatele masticabile cu efect antiinflamator şi antiviral ca Biosept Plus (tinctură de propolis, uleiuri esenţiale de eucalipt, cimbru etc.). Ele acţionează local pe mucoasele inflamate ale gâtului.

Pentru tuse

Se recomandă un sirop natural potrivit tipului de tuse prezent: uscată (caz în care e nevoie de plante emoliente, calmante –  tei, pătlagină, lemn dulce) sau cu expectoraţie (sunt bune remedii care fluidifică secreţiile şi favorizează expectoraţia, pe bază de ridiche neagră, hrean, lichen de piatră, iarbă mare). Există siropuri de tuse naturale Plantusin care acționează eficient atât pe tusea seacă, cât și pe cea productivă.

Pentru febrăremedii naturiste

Dacă răceala e însoţită de febră, înseamnă că organismul luptă cu agresorii (virusuri şi bacterii) şi nu trebuie scăzută brusc. E important să se consume cât mai multe lichide, mai ales sub formă de ceaiuri, ca Hapciu sudorific. Acestea favorizează transpirația, care duce la scăderea temperaturii pe cale fiziologică. Puteți face frecții cu loţiune pentru frecții Hapciu, sau lua un remediu solubil, ca Hapciu solubil.

Dacă lucrurile se complică şi apare o infecţie bacteriană a căilor respiratorii, în tratament se adaugă antibiotice naturale Biomicin Forte pe bază de uleiuri esenţiale (ti-tree, cuişoare, cimbru).

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri