facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-10-29
Vizualizari: 2239
Comentarii: 0
Indigestia: de ce apare şi cum o tratezi

Te doare stomacul şi ai o senzaţie de preaplin în timpul mesei şi imediat după masă, chiar dacă nu te-ai omorât prea mult cu mâncatul? Ai senzaţie de greaţă, balonare, diaree, eructaţii (râgâit)? Înseamnă că ai făcut indigestie. Cauzele pot fi următoarele:

- Mesele copioase - sunt cele mai comune cauze. Mai ales dacă meniul este unul greu, cu sosuri, prăjeli şi carne roşie.

- Mâncatul rapid, combinat cu stresul.

- Anumite alimente, cum ar fi cele foarte picante sau de la fast-food.

- Băuturile carbogazoase, cafeaua şi alcoolul.

- O altă cauză ar fi existenţa anumitor afecţiuni digestive, precum sindromul de colon iritabil, refluxul gastroesofagian, gastrita şi ulcerul, infecţia cu Helicobacter Pylori, problemele cu vezica biliară combinate cu un consum de alimente grase. Obezitatea este şi ea un factor favorizant.

Indigestia e mai simplu de prevenit decât de tratat. Trebuie doar să ai mai multă grijă la alimentaţie, să ai mese regulate, să îţi cunoşti porţia şi să eviţi mâncărurile care ai văzut că îţi fac rău.ceai cu efect digestiv

Dacă te apropii de desert, după o masă bogată, şi vezi că deja stomacul începe să dea semne de "nelinişte", foloseşte, în primă instanţă, condimente care ajută digestia: scorţişoară, cuişoare, ghimbir. Cu siguranţă găseşti o prăjitură pe care să presari scorţişoară; ai putea, de asemenea, să-ţi faci o băutură cu scorţişoară sau o limonadă cu mult ghimbir. După masă, mai poţi mesteca seminţe de fenicul, chimen, cardamon, remedii naturiste deosebit de eficiente în procesul de digestie. Toate acestea combat greaţa, crampele şi balonarea.

În ceea ce priveşte ceaiurile, leacul minune este ceaiul de mentă. El îndepărtează senzaţia de greaţă, stimulează secreţia şi eliminarea bilei, e antispastic şi carminativ (elimină gazele). Uleiul esenţial de mentă este chiar mai puternic, un adevărat tratament naturist care te pune instant pe picioare. Se folosesc 3-5 picături, de trei ori pe zi, într-o linguriţă de miere. Alt ceai medicinal parfumat şi delicios este cel de lavandă care, pe lângă efectul său liniştitor şi relaxant, combate indigestia şi ajută la buna funcţionare a tractului intestinal. Mai poţi bea ceiuri de roiniţă, verbină sau muşeţel.

Recomandarea Fares: Ceai Digestie Uşoară

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri