facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2013-08-29
Vizualizari: 704
Comentarii: 0
Imunitatea și plantele – un ABC

Termenul de imunitate derivă din latinul "immunis" şi  reprezintă capacitatea naturală a organismului de a se apăra împotriva îmbolnăvirilor. Imunitatea este afectată de un număr mare de factori.

Stresul diminuează răspunsul imunitar al organismului la agenţi patogeni. Persoanele care sunt în stadiul de epuizare cronică, care nu au timp pentru ele, care nu îşi rezervă momente de plăcere sau timp liber îşi slăbesc organismul. O echipă de cercetători americani a descoperit că persoanele stresate se vindeca mai greu de anumite boli decât cele relaxate.

Insomnia slăbeşte rezistenţa organismului. Este una dintre cele mai întâlnite tulburări de sănătate, mai des în cazul femeilor. Din cauza privării de somn, corpul nu mai produce celulele necesare sistemului imunitar.

Calitatea alimentelor este, de asemenea, un factor important, care afectează rezervele şi rezistenţa. O alimentaţie bogată în legume, fructe, lactate şi cereale integrale te va ajuta să îţi întăreşti sistemul imunitar. Optează pentru salate de legume care să conţină ceapă sau usturoi (stimulatoare ale glandelor suprarenale), pentru că au efect antibiotic!

De asemenea, anumite medicamente afectează imunitatea organismului. Administrarea repetată de antibiotice, antiinflamatoarele steroidiene şi chimioterapia inhibă sistemul imunitar.

Aproape 70% dintre români iau antibiotice fără prescripţie medicală, încă de la primele semne ale unei răceli. Foarte multe persoane recunosc că iau antibiotice cel puţin o dată pe an. Consecinţele abuzului de antibiotice sunt distrugerea florei intestinale şi scăderea imunităţii.

Expunerea îndelungată la poluare atmosferică, mediu de lucru toxic, diverşi solvanţi sau metale grele este un alt factor care afectează capacitatea corpului de a se detoxifia, regenera şi revitaliza.

Toţi aceşti factori diminuează rezervele corpului şi capacitatea de a rezista în caz de stres intens.

O persoană a cărei imunitate este scăzută va suferi de infecţii frecvente: răceală, sinuzită, infecţii urinare, infecţii vaginale, infecţii ale ochilor, plăgi care se infectează uşor şi refac greu, gingii care sângerează, ciuperci, erupţii ale pielii mai frecvente ca de obicei (la persoanele care fac herpes sau afte).

Dr. Carmen Nonn

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri