facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-09-05
Vizualizari: 890
Comentarii: 0
Imunitatea crescută, cu plusuri și minusuri

Știm cu toții că e important să avem un sistem imunitar puternic, căci el ne ferește de infecții, de boli. Astfel, căutăm să mâncăm sănătos și ne aprovizionăm din farmacii sau de la magazinele naturiste cu suplimente pe bază de siropuri, ceaiuri, capsule și tincturi. Acest proces de întărire a imunității e bine să fie făcut cu atenție și responsabilitate, fără a se depăși dozele recomandate sau perioada de administrare. Ce-i prea mult strică. La unele persoane sau în anumite situații imunitatea exagerată vine cu probleme.

solubilPlusuri

O imunitate scăzută înseamnă un organism vulnerabil în fața virusurilor și bacteriilor. Să răcești des și să te vindeci greu, să-ți apară herpes la gură, să faci des micoze vaginale și bucale, să te simți mereu obosit, fără energie – toate acestea sunt semne că ai nevoie de o cură de imunizare. La o persoană sănătoasă, administrarea de vitamina C, siropuri cu miere și propolis, ciuperci medicinale și ceaiuri de fructe de pădure nu poate avea decât beneficii. O cură durează 3-6 săptămâni, iar schema de tratament e bine să fie făcută de un medic, după o consultație.

Minusuri

Cu toate că imunitatea scăzută nu e de dorit, și imunitatea prea crescută poate avea urmări neplăcute pentru unele persoane. Sunt situații în care sistemul imunitar își atacă propriile țesuturi, confundându-le cu agenți patogeni, caz în care vorbim despre alergii, astm sau boli autoimune. Astmul este o afecțiune în care sistemul imunitar e hiperactiv la nivelul căilor respiratorii, provocând inflamații și îngreunând respirația. Alergiile, de asemenea, apar ca efect al reacției imunitare exagerate în contact cu o substanță în mod normal inofensivă, dar percepută de organism ca o amenințare. Evitarea acelei substanțe este cel mai bun tratament. Bolile autoimune sunt și ele rezultatul unui sistem imunitar exagerat, care produce anticorpi și atacă structurile proprii organismului. Cele mai frecvente boli autoimune sunt diabetul de tip 1, lupusul, psoriazisul, bolile inflamatorii intestinale (colita ulcerativă și boala Crohn) etc. Tratamentul acestor boli vizează de obicei reducerea activității sistemului imunitar. Însă nu este o soluție pe termen lung.

Soluții și recomandări

Persoanele care au alergii și boli autoimune trebuie să-și țină imunitatea într-un echilibru: nici prea scăzută, căci riscă alte probleme de sănătate, nici stimulată prea mult. Există unele remedii naturale inofensive care, în plus, au și efecte antialergice și antihistaminice. Vorbim despre fructul de noni (are efecte antiinflamatorii, antifebrile, antibacteriene, antivirale, antialergice, antifungice, antitumorale, antidepresive, de regenerare celulară) și despre ciupercile medicinale (cordyceps, maitake, shiitake). Respectați doza de tratament și indicațiile de administrare și veți fi sănătoși, feriți de boli!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri