facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-11-18
Vizualizari: 562
Comentarii: 0
Implicarea fructelor de acerola în susţinerea imunităţii

Acerola (Malpighia glabra)

Aceasta plantă este considerată una dintre cele mai bogate surse de vitamina C. Acerola poate conţine până la 4,5% vitamina C (acid ascorbic), în comparaţie cu 0,05% în portocala decojită. Conţinutul de vitamina C variază cu gradul de coacere, sezonul, climatul şi localizarea geografică; odată ce fructul începe să se coacă pierde o bună cantitate de vitamina C, din acest motiv, pentru majoritatea produselor din comerţ fructele de acerola sunt recoltate verzi sau mai puţin coapte.

S-a raportat că vitamina C din acerola este mai bine absorbită de către om decât acidul ascorbic sintetic. Cercetatorii au studiat comparația dintre absorbția și excreția acidului ascorbic provenit din sucul de acerola sau vitamina C singură, la subiecții japonezi sănătoși. Rezultatele lor au indicat că valoarea acidului ascorbic din plasmă a fost mai mare în cazul sucului de acerola decât acidul ascorbic administrat singur. În schimb, excreția urinară a acidului ascorbic la 1, 2 și 5 ore după ingestia sucului de acerola a fost semnificativ mai mică decât cea a acidului ascorbic. Aşadar, vitamina C care provine din surse naturale are absorbţie mai bună decat vitamina C sintetica.

solubil            Un simptom major al scorbutului - deficit de vitamina C - este susceptibilitatea marcată la infecții, în special a căilor respiratorii, pneumonia fiind una dintre cele mai frecvente complicații ale scorbutului. Pacienții cu infecții respiratorii acute, cum ar fi tuberculoza pulmonară și pneumonia, au concentrațiile plasmatice scăzute de vitamina C față de subiecții martor. Administrarea de vitamina C la pacienții cu infecții respiratorii acute readuce nivelurile plasmatice de vitamina C la normal și ameliorează severitatea simptomelor respiratorii.

Fructele de acerola le regăsim, alături de coacăze, cătină, măceşe şi afine, în produsul Vitamina C 500 solubila, la plic. Vitamina C provine numai din surse naturale. Nu conține adaosuri de arome, coloranți, conservanți. Se poate folosi pe durata sarcinii precum și în perioada de alăptare, la diabetici şi copii peste 3 ani.

 

Bibliografie

1.Uchida E, Kondo Y, Amano A, Aizawa S, Hanamura T, Aoki H, Nagamine K, Koizumi T, Maruyama N, Ishigami A. Absorption and excretion of ascorbic acid alone and in acerola (Malpighia emarginata) juice: comparison in healthy Japanese subjects. Biol Pharm Bull. 2011;34(11):1744-7. doi: 10.1248/bpb.34.1744. PMID: 22040889.

2.Hunt C., Chakravorty N.K., Annan G., Habibzadeh N., Schorah C.J. The clinical effects of vitamin C supplementation in elderly hospitalised patients with acute respiratory infections. Int. J. Vitam. Nutr. Res. 1994;64:212–219.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri