facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-10-11
Vizualizari: 350
Comentarii: 0
Implicarea fosfolipidelor naturale în regenerarea ficatului

Boala ficatului gras (steatoza hepatică) este recunoscută ca o epidemie tăcută din mai multe motive. Unul dintre ele este că boala rămâne asimptomatică mulți ani, chiar decenii. Celălalt motiv este prevalența în creștere. Un raport sugerează că aproape o treime din populația lumii ar putea suferi de această boală. Ficatul gras este descris în contextul bolii hepatice alcoolice și al bolii hepatice non-alcoolice, patogeneza excesului de grăsime fiind diferită în cele două afecțiuni. Creșterea consumului de alcool, împreună cu un stil de viață nesănătos pot fi numite o criză de sănătate a stilului de viață modern.

În ultimii ani s-au efectuat o mulțime de studii și cercetări îndreptate spre găsirea celei mai bune și mai eficiente căi de tratare a leziunilor hepatice cauzate de steatoza hepatică. Folosirea fosfolipidelor esențiale ca un singur agent terapeutic sau utilizarea lor pentru a îmbunătăți biodisponibilitatea nutrienților cunoscuți existenți, cum ar fi silimarina, câștigă importanță ca subiect de cercetare.

Fosfatidilcolina este unul dintre fosfolipidele esențiale protectoare pentru ficat. Toate celulele corpului uman sunt înconjurate de un strat dublu de fosfolipide, care sunt lipide esențiale pentru toate membranele biologice. Fosfatidilcolina (PC), care este un nutrient fosfolipidic, este un element de construcție universal al tuturor membranelor celulare ale corpului și este cel mai important nutrient de sprijin pentru ficat. Capacitatea ficatului de a se reînnoi depinde în principal de capacitatea sa de a face noi membrane celulare care constituie aproximativ 65% din PC. Fosfatidilcolina (PC) este esențială pentru diferențierea, proliferarea și regenerarea celulară, precum și pentru transportul moleculelor esențiale prin membrane.

Decenii de cercetări și studii clinice dovedesc fără îndoială că fosfatidilcolina protejează ficatul de daunele induse de alcoolism și de daunele cauzate de viruși, substanțe poluante și alte toxine. Atunci când este suplimentat sub formă alimentară accelerează recuperarea ficatului. De asemenea, s-a dovedit a fi foarte biodisponibil și acționează ca un emulgator superior atunci când este combinat cu alți nutrienți, sporind astfel și biodisponibilitatea celorlalți nutrienți.

Produsul Hepatofit forte asociază în formula sa fosfolipidele naturale (fosfatidilcolina) cu încă 5 plante medicinale cu rol hepatoprotector și hepatoregenerator. Acesta se adresează persoanelor cu un nivel crescut de transaminaze.

 

 

Maev IV, Samsonov AA, Palgova LK, et al. Effectiveness of phosphatidylcholine as adjunctive therapy in improving liver function tests in patients with non-alcoholic fatty liver disease and metabolic comorbidities: real-life observational study from Russia. BMJ Open Gastroenterol. 2020;7(1):e000368. Published 2020 Mar 26. doi:10.1136/bmjgast-2019-000368

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri