facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-11-19
Vizualizari: 809
Comentarii: 0
Iedera – antitusiv natural

Tusea este o afecţiune foarte răspândită, cel mai frecvent, simptomele tusei fiind cauzate de infecţii virale acute ale tractului respirator superior (URTI) şi este în cea mai mare parte benignă şi autolimitată, deşi în bronşita acută poate apărea suprainfecţia bacteriană.

Utilizarea inadecvată a antibioticelor pentru infecţiile virale ale tractului respirator este o problemă semnificativă care determină atât rezistenţa la agenţi patogeni, cât şi cheltuieli substanţiale de îngrijire a sănătăţii, fără a avea ca efect rezolvarea tusei. Prin urmare, sunt necesare opţiuni de tratament alternative, neantibiotice.

Iedera

Printre remediile neantibiotice pentru tuse, preparatele din plante care conţin preparate din frunzele de iederă se bucură de o mare popularitate în multe ţări europene.

În 2007, mai mult de 80% din expectoranţii din plante prescrişi în Germania cuprindeau extract de iederă şi ajungeau la aproape 2 milioane de reţete prescrise la nivel naţional şi un volum de vânzări de peste 13 milioane de euro.

Frunza de iedera conţine saponine despre care se consideră că au efecte mucolitice, spasmolitice, bronhodilatatoare şi antibacteriene.

Mai mult, o revizuire sistematică pentru a evalua eficacitatea şi tolerabilitatea iederii pentru infecţiile acute ale tractului respirator superior, în urma analizei a mai multor studii ştiinţifice, a concluzionat că extractele de iederă sunt eficiente pentru reducerea simptomelor din infecţiile acute ale tractului respirator superior. [Holzinger și Chenot, 2010]

Frunzele de iederă intră în compoziția siropului Plantusin forte.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri