×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Iată antibioticele care nu dau efecte adverse!

Sfaturi Practice

În cazul unei infecții respiratorii, digestive sau genito-urinare, antibioticele sunt soluția salvatoare. Cele de sinteză, însă, la care apelează majoritatea, te fac să „plătești” scump pentru serviciul de a te vindeca: slăbesc imunitatea, atacă flora intestinală și, folosite abuziv, frecvent, bacteriile pot dezvolta rezistență la ele. Din fericire, natura ne pune la dispoziție o alternativă sigură și eficientă.

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii apelau la plante medicinale pentru a-si trata problemele de sănătate. Știau cum să acţioneze și ce să ia în cazul unei dureri de dinţi, a unei infecţii digestive ori respiratorii. Pentru că fiecare afecţiune are planta ei de leac. Cea mai puternică formă de utilizare a plantei e uleiul esențial. Extrage tot ce e mai bun, este concentrat, eficient și bine asimilat de organismul uman. Au extrem de multe efecte, în funcție de tipul de plantă, însă cel mai utilizat efect medicinal al uleiurilor este cel antibiotic. Se cunosc circa 3.000 de uleiuri esențiale de la tot atâtea plante și majoritatea au proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale.

Bacteriile nu pot dezvolta rezistență la uleiurile esențiale

Vrei să știi de ce este uleiul esențial atât de eficient ca antibiotic natural? Datorită anumitor substanțe active din compoziția sa care lucrează împreună prin sinergism. Adică efectul uleiului esenţial folosit ca atare este mai mare decât suma efectelor individuale ale acelor substanţelor active izolate din ulei şi folosite separat. Compoziţia foarte complexă a unui ulei, faptul că el este compus din zeci de substanţe chimice diferite, împiedică bacteriile să dezvolte rezistenţă în faţa unui asemenea arsenal de „arme”. Bacteriile se pot adapta în faţa unei singure substanţe chimice şi chiar o fac în faţa medicamentelor de sinteză alcătuite dintr-o singură substanţă activă.

Avantaje

Sunt bine tolerate de organismul uman, adică sunt „recunoscute” de corp ca fiind naturale, proprii lui. De aceea, sunt imediat acceptate şi asimilate.

– Dacă sunt administrate corect, nu produc efecte secundare.

– Nu atacă flora intestinală.

– Nu slăbesc imunitatea.

– Microorganismele nu dezvoltă rezistenţă la ele.

Se pot combina cu antibioticele clasice

Chiar dacă sunt antibiotice puternice, uleiurile esențiale se pot combina fără probleme cu antibioticele de sinteză. Nu interferează, dimpotrivă – măresc eficacitatea pastilelor de la farmacie, le reduc efectele adverse și previn instalarea rezistenței bacteriene.

Cui sunt, totuși, interzise

Uleiurile esențiale sunt interzise femeilor însărcinate din cauza posibilelor efecte de stimulare a contracțiilor uterine. De asemenea, sunt contraindicate sugarilor. Singura modalitate de utilizare este sub formă de aromaterapie, prin aplicarea câtorva picături în vasul de aromaterapie din cameră.

Asocieri recomandate
Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.