facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-10-26
Vizualizari: 2774
Comentarii: 0
Hrean, efect antimicrobian în siropul PLANTUSIN FORTE

Hreanul (Armoracia rusticana), cunoscut din cele mai vechi timpuri ca plantă medicinală populară și ca plantă cu valoare nutritivă și de interes culinar, aparține familiei Brassicaceae, familie din care fac parte și muștarul și varza. Rădăcinile sale, care sunt o sursă bogată de compuși biologici activi, sunt folosite în dietă ca și condiment datorită aromelor lor calde și picante și a mirosului penetrant.efect puternic antitusiv

Aroma picantă caracteristică este în principal rezultatul produsului de descompunere mediat de enzime, numit izotiocianat de alil (alil ITC), stocat în plantă sub formă de glucozinolat. Sinigrina este un glucozinolat care aparține familiei de glucozide care se regăsesc în unele plante din familia Brassicaceae precum varza de Bruxelles, broccoli și semințele de muștar negru (Brassica nigra). Sinigrina este glucozinolatul dominant atât în ​​frunze, cât și în rădăcini. Pe baza cunoștințelor actuale, s-ar putea presupune că efectele care favorizează sănătatea sau vindecarea, ale rădăcinii de hrean, se datorează bioactivității izotiocianatului. Pentru acesta, s-a raportat o activitate antiinflamatoare puternică înainte. În plus, rădăcinile conțin acid ascorbic antioxidant, precum și flavonoide-  kaempferol și quercetină, care sunt, de asemenea, cunoscute pentru capacitatea lor antiinflamatoare.

Tradițiile de a folosi planta de hrean în scopuri medicinale sunt încă aplicate în multe țări.

Activitatea antimicrobiană a izotiocianatului extras din rădăcina de hrean a fost investigată în studii științifice, împotriva a mai multor microorganisme: 6 tulpini de bacterii anaerobe facultative, Streptococcus mutans, Streptococcus sobrinus, Lactobacillus casei, Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis și Aggregatib o tulpină de drojdie, Candida albicans și 3 tulpini de bacterii anaerobe, Fusobacterium nucleatum, Prevotella nigrescens și Clostridium perfringens. Rezultatele studiului au arătat că izotiocianatul extras din rădăcina de hrean au prezentat activitate antimicrobiană împotriva tuturor microorganismelor studiate, sugerând că acest compus bioactiv al rădăcinii de hrean poate constitui un candidat pentru utilizare ca agent antimicrobian.

Hreanul intră în compoziția siropului Plantusin Forte, rețetă complexă din plante și uleiuri esențiale, cu efect expectorant, fluidifiant, antitusiv, antiseptic și emolient pe mucoasele iritate, recomandat în tusea cu expectorație, spastică și iritativă.

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri