Articole de Specialitate
 
 

Hapciu solubil

fares_28_12_1_700x250

Vitamina C este una din cele mai valoroase substanţe existente, care are o funcţie importantă şi anume: întărirea imunităţii organismului, în plus combate radicalii liberi şi ajută la regenerarea celulară.

Stevia rebaudiana este o plantă cunoscută ca „zahăr natural”, săracă în calorii. Frunzele sale conţin compuşi naturali cu rol îndulcitor – steviol glicozidecare sunt de aproape 300 ori mai dulci decât zaharul. Astfel, stevia este considerată o alternativă naturală, mai bună decât zahărul utilă în formularea produselor alimentare.

Uleiul esenţial de lămâie este o sursă naturală de vitamina C, fiind cunoscut ca remediu popular în caz de răceli şi febră. În plus, uleiul are şi acţiune antiinflamatoare moderată, prin inhibarea 5-LO (5-lipooxigenaza), enzima care blochează formarea leucotrienelor, ceea ce conduce la împiedicarea inflamaţiei şi favorizarea dilatării bronhiilor, adică uşurarea respiraţiei.

Cercetătorii au arătat că uleiul esenţial de mentă are efect analgezic similar cu 1000 mg paracetamol în cazul răcelilor şi durerilor de cap şi nu are reacţii adverse, fiind testat la pacienţii cu dureri de cap datorate stărilor tensionale; astfel uleiul de mentă este  o alternativă eficientă şi bine tolerată pentru tratamentele uzuale.

Scoarţa de salcie este o sursă naturală de precursori ai acidului acetil-salicilic; aceasta conţine saligenină care se metabolizează în organism la acid salicilic şi are acţiuni asemănătoare antiiflamatoarelor nesteroidiene (AINS), şi anume: analgezică, antipiretică şi antiiflamatoare. Mecanismul se bazează pe   inhibarea enzimelor – COX1, COX2 şi 5-lipoxigenaza – de metabolizare a acidului arahidonic, astfel are loc scăderea sintezei de prostaglandine şi leucotriene (mediatori care produc inflamaţie, febră şi durere).

Socul a fost folosit, de secole, în medicina populară pentru a trata gripa, răceala şi sinuzita. Aceste patologii au fost demonstrate de către cercetători, prin analizarea efectului antiviral al socului la 60 de  pacienţi infectaţi cu virusul influenza de tip A şi B, răspunzător de sindromul gripal. Rezultatele au arătat că extractul de soc este un tratament eficient, sigur ?i rentabil pentru gripă.

Trifoiştea de baltă conţine polizaharide şi substanţe amare reprezentate de secoiridoide, şi anume: mentiafolina, foliamentina, swestiozida şi alţi derivaţi care au acţiune antipiretică (de reducere a febrei) şi antiinflamatoare, putându-se utiliza pentru ameliorarea febrei, durerilor de cap şi inflamaţiilor de la nivel respirator. Cercetările asupra plantei au condus la evidenţierea efectului imunomodulator dat de polizaharide, care stimulează puternic funcţia celulelor imune, ceea ce o face utilă şi în cazul imunităţii scăzute.

Studiile recente au demonstrat că busuiocul, prin conţinutul bogat în ulei esenţial, reduce inflamaţiile cu 63,3% fiind mai eficient decât indometacinul – antiinflamator nesteroidian. Acest efect are loc prin inhibarea ambelor enzime de metabolizare ale acidului arahidonic (ciclooxigenaza şi lipoxigenaza), având rol major în diferite condiţii inflamatorii.

Cercetările recente au demonstrat că isopul are mecanism de acţiune antiinflamator asemănător cu dexametazona (antiinflamator steroidian), şi anume: împiedică infiltrarea eozinofilelor (care produc inflamaţia provocată de alergii) în plămâni şi reduc nivelul de imunoglobuline IgE, reglând şi imunitatea. Astfel, isopul este util în reducerea inflamaţiei pulmonare, uşurarea respiraţiei şi reglarea imunităţii.

Uleiul esenţial de eucalipt este un antiseptic şi antiinflamator puternic în cazul afecţiunilor respiratorii (faringită, bronşită), datorită inhibării dezvoltării bacteriilor Gram-negative, Gram-pozitive şi fungilor; şi antispastic, prin 1,8-cineol care inhibă spasmele musculaturii netede provocate electromecanic; de asemenea α- şi β-pinenul au acţiune spasmolitică asupra musculaturi netede prin inhibarea acţiunii acetilcolinei la nivel respirator, adică dilatarea bronhiilor şi uşurarea respiraţiei.

Comentarii

 • Simona- Veronica spune:

  Recomand cu încredere produsele Fares!!☺
  Pliculețele solubile Hapciu!!😘😘
  Siropul Plantusin și cel de Pătlagină!!😊

 • Simona- Veronica spune:

  Recomand cu încredere produsele – Fares!!
  Pliculețele Hapciu solubil, siropul de Pătlagină și Plantusin!! 😘😘

 • Diana Otilia spune:

  Buna ziua. Eu am probleme de coagulare .iau Sintrom si ca atare meditația alopată este f.stricta.Nu stiu cum este c meditația pe baza de plante, uleiuri sau alte med. alternative.specific ca am Hta, fibrilatii atriale , colin iritabil ,henri viața la si multe altele. Mi-e frica ca, atunci canèd racesc nu stiu ce am voie să iau ptr.ca tusesc f.tare si mi se declanseaza afirmatiile. Va multumesc

  • Specialist Fares spune:

   Buna ziua.Se poate administra comprimatele Plantusin, cate 1-2 comprimate de 3-4 ori pe zi si ceaiul Hapciu din gama „Stare de bine” sau ceaiul Plantusin, 3 cani pe zi, 10-14 zile.Multa santate!

Articole recomandate
Hapciu solubil

Remedii naturale pentru candidoza vaginală

Candidoza vaginală este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă femeile. Este cauzată de înmulțirea excesivă a ciupercii Candida Albicans în condițiile pertubării ph-ului vaginal. Afecțiunea nu este considerată o boală cu transmitere sexuală, ci mai degrabă poate fi declanşată de numeroși

citește mai departe

 
Hapciu solubil

Congresul Medicilor Fitoterapeuţi din România – ediţia a VIII a

Credem cu tărie în puterea vindecătoare a plantelor și suntem convinși că fitoterapia trebuie practicată pe baze științifice riguroase, de către specialiști. De aceea, am jucat un rol activ în fondarea „Asociației Române a Medicilor Fitoterapeuți” în 2009, precum și în susținerea activității ei. Anul acesta, alaturi de 250

citește mai departe

 
Hapciu solubil

Sirop Biosept – evaluarea eficienței

Vă prezentăm rezultatele evaluării eficienţei terapeutice în infecţiile acute ale căilor respiratorii a fitopreparatului BIOSEPT, sirop cu miere, vitamina C, propolis care conține miere de albine, extracte apoase de echinacea, şovârv, cimbrişor, lichen de piatră rizomi de ghimbir, scorţişoară, frunze

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!