Articole de Specialitate
 
 

Hapciu solubil

fares_28_12_1_700x250

Vitamina C este una din cele mai valoroase substanţe existente, care are o funcţie importantă şi anume: întărirea imunităţii organismului, în plus combate radicalii liberi şi ajută la regenerarea celulară.

Stevia rebaudiana este o plantă cunoscută ca „zahăr natural”, săracă în calorii. Frunzele sale conţin compuşi naturali cu rol îndulcitor – steviol glicozide – care sunt de aproape 300 ori mai dulci decât zaharul. Astfel, stevia este considerată o alternativă naturală, mai bună decât zahărul utilă în formularea produselor alimentare.

Uleiul esenţial de lămâie este o sursă naturală de vitamina C, fiind cunoscut ca remediu popular în caz de răceli şi febră. În plus, uleiul are şi acţiune antiinflamatoare moderată, prin inhibarea 5-LO (5-lipooxigenaza), enzima care blochează formarea leucotrienelor, ceea ce conduce la împiedicarea inflamaţiei şi favorizarea dilatării bronhiilor, adică uşurarea respiraţiei.

Cercetătorii au arătat că uleiul esenţial de mentă are efect analgezic similar cu 1000 mg paracetamol în cazul răcelilor şi durerilor de cap şi nu are reacţii adverse, fiind testat la pacienţii cu dureri de cap datorate stărilor tensionale; astfel uleiul de mentă este  o alternativă eficientă şi bine tolerată pentru tratamentele uzuale.

Scoarţa de salcie este o sursă naturală de precursori ai acidului acetil-salicilic; aceasta conţine saligenină care se metabolizează în organism la acid salicilic şi are acţiuni asemănătoare antiiflamatoarelor nesteroidiene (AINS), şi anume: analgezică, antipiretică şi antiiflamatoare. Mecanismul se bazează pe   inhibarea enzimelor – COX1, COX2 şi 5-lipoxigenaza – de metabolizare a acidului arahidonic, astfel are loc scăderea sintezei de prostaglandine şi leucotriene (mediatori care produc inflamaţie, febră şi durere).

Socul a fost folosit, de secole, în medicina populară pentru a trata gripa, răceala şi sinuzita. Aceste patologii au fost demonstrate de către cercetători, prin analizarea efectului antiviral al socului la 60 de  pacienţi infectaţi cu virusul influenza de tip A şi B, răspunzător de sindromul gripal. Rezultatele au arătat că extractul de soc este un tratament eficient, sigur ?i rentabil pentru gripă.

Trifoiştea de baltă conţine polizaharide şi substanţe amare reprezentate de secoiridoide, şi anume: mentiafolina, foliamentina, swestiozida şi alţi derivaţi care au acţiune antipiretică (de reducere a febrei) şi antiinflamatoare, putându-se utiliza pentru ameliorarea febrei, durerilor de cap şi inflamaţiilor de la nivel respirator. Cercetările asupra plantei au condus la evidenţierea efectului imunomodulator dat de polizaharide, care stimulează puternic funcţia celulelor imune, ceea ce o face utilă şi în cazul imunităţii scăzute.

Studiile recente au demonstrat că busuiocul, prin conţinutul bogat în ulei esenţial, reduce inflamaţiile cu 63,3% fiind mai eficient decât indometacinul – antiinflamator nesteroidian. Acest efect are loc prin inhibarea ambelor enzime de metabolizare ale acidului arahidonic (ciclooxigenaza şi lipoxigenaza), având rol major în diferite condiţii inflamatorii.

Cercetările recente au demonstrat că isopul are mecanism de acţiune antiinflamator asemănător cu dexametazona (antiinflamator steroidian), şi anume: împiedică infiltrarea eozinofilelor (care produc inflamaţia provocată de alergii) în plămâni şi reduc nivelul de imunoglobuline IgE, reglând şi imunitatea. Astfel, isopul este util în reducerea inflamaţiei pulmonare, uşurarea respiraţiei şi reglarea imunităţii.

Uleiul esenţial de eucalipt este un antiseptic şi antiinflamator puternic în cazul afecţiunilor respiratorii (faringită, bronşită), datorită inhibării dezvoltării bacteriilor Gram-negative, Gram-pozitive şi fungilor; şi antispastic, prin 1,8-cineol care inhibă spasmele musculaturii netede provocate electromecanic; de asemenea α- şi β-pinenul au acţiune spasmolitică asupra musculaturi netede prin inhibarea acţiunii acetilcolinei la nivel respirator, adică dilatarea bronhiilor şi uşurarea respiraţiei.

Comentarii

 • Simona- Veronica spune:

  Recomand cu încredere produsele Fares!!☺
  Pliculețele solubile Hapciu!!😘😘
  Siropul Plantusin și cel de Pătlagină!!😊

 • Simona- Veronica spune:

  Recomand cu încredere produsele – Fares!!
  Pliculețele Hapciu solubil, siropul de Pătlagină și Plantusin!! 😘😘

 • Diana Otilia spune:

  Buna ziua. Eu am probleme de coagulare .iau Sintrom si ca atare meditația alopată este f.stricta.Nu stiu cum este c meditația pe baza de plante, uleiuri sau alte med. alternative.specific ca am Hta, fibrilatii atriale , colin iritabil ,henri viața la si multe altele. Mi-e frica ca, atunci canèd racesc nu stiu ce am voie să iau ptr.ca tusesc f.tare si mi se declanseaza afirmatiile. Va multumesc

  • Specialist Fares spune:

   Buna ziua.Se poate administra comprimatele Plantusin, cate 1-2 comprimate de 3-4 ori pe zi si ceaiul Hapciu din gama „Stare de bine” sau ceaiul Plantusin, 3 cani pe zi, 10-14 zile.Multa santate!

Articole recomandate
Hapciu solubil

Ceaiurile calde – țin frigul la distanță

Ceaiurile – remedii cunoscute din toate timpurile sunt benefice în aproape toate situațiile,  fie că ne simțim bine și dorim să prevenim un disconfort, dar mai ales atunci când suntem răciți și dorim să înfruntăm o răceală, dar și pentru alte afecțiuni.  Ceaiurile din plante medicinale elimină balonarea, normalizează tranzitul

citește mai departe

 
Hapciu solubil

Bebe Biosept – o alternativă naturală eficientă în combaterea virozelor respiratorii

Preocuparea pentru sănătatea bebelușilor este o prioritate. Cu toate că  afară este soare, totuși suntem în anotimpul iarnă și riscul unor viroze respiratorii poate fi chiar mai mare. Un strănut, nasul înfundat și/sau starea febrilă determină părinții să apeleze nejustificat la medicamente de sinteză care afectează flora inte

citește mai departe

 
Hapciu solubil

Un remediu natural eficient – Ovulele Ginosept

Utilizarea frecventă a anticoncepționalelor, piscinele cu jacuzii sau îmbrăcămintea nu întotdeauna adecvată anotimpului, favorizează apariția inflamației la nivelul aparatului genital feminin. Simptomele care anunță apariția inflamației sunt jena dureroasă la nivelul micului bazin (abdomen inferior) și leucoreea. În această sit

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!