facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-01-06
Vizualizari: 1220
Comentarii: 0
Hapciu capsule: antiinflamator, antialgic şi antiinfecţios

Capsulele Hapciu au la bază o reţetă eficientă cu efect antiinflamator, antialgic, febrifug şi antiinfecţios.

Scoarţa de salcie este o sursă naturală de precursori ai acidului acetil-salicilic; aceasta conţine saligenină care se metabolizează în organism la acid salicilic şi are acţiuni asemănătoare antiiflamatoarelor nesteroidiene (AINS), şi anume: analgezică, antipiretică şi antiiflamatoare. Mecanismul se bazează pe   inhibarea enzimelor – în special ciclooxigenaza COX1, dar şi COX2 şi 5-lipoxigenaza - de metabolizare a acidului arahidonic, astfel având loc scăderea sintezei de prostaglandine şi leucotriene (mediatori care produc inflamaţie, febră şi durere).

O altă plantă medicinală importantă din compoziţia capsulelor este Astragalus membranaceus care acţionează prin creşterea numărului de celule stem şi transformarea lor în celule active ale sistemului imunitar, crescând rezistenţa organismului. Studiile au arătat că Astragalusul participă şi la menţinerea sănătăţii aparatului respirator, de asemenea creşte producţia de imunoglobuline, stimulează macrofagele şi celulele T, mecanisme implicate în creşterea imunităţii organismului.

Cercetările recente au arătat că  usturoiul, prin conţinutul în alicină, este un remediu eficient şi sigur în infecţiile respiratorii cauzate de virusuri, fiind mai puternic decât unele antibiotice antivirale (precum oseltamivir), deoarece are capacitatea de a distruge o varietate mare de agenţi infecţioşi de natură virală, fungică sau bacteriană.

Creţuşca conţine derivaţi salicilaţi şi monotropină care se absorb la nivel intestinal şi ajung să fie transformaţi în acid salicilic.  Acest acid inhibă, în principal COX, dar şi 5-lipoxigenaza, enzime implicate în metabolismul acidului arahidonic, scăzând astfel secreţia de prostaglandine şi leucotriene, răspunzătoare de apariţia febrei, durerii şi inflamaţiei, fiind eficient în tratamentul răcelii. Efectele medicinale ale plantei sunt similare aspirinei, însă fără efectele secundare ale acesteia.

Şovârvul sau oregano este o plantă importantă cu rol antimicrobian, activă pe un spectru larg de patogeni având efecte antifungice (Candida, Aspergillus), antibacteriene (Gram-pozitive, Gram-negative, de asemenea stafilococi rezistenţi la meticilină) datorită conţinutului de timol şi carvacrol. Mecanismul de acţiune se bazează pe inducerea unor modificări funcţionale şi de permeabilitate la nivelul mebranei celulare bacteriene. În plus, oregano are şi proprietăţi antiinflamatoare, reducând expresia citokinelor pro-inflamatoare: interleukina IL-1β, IL-6.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri