facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-07-06
Vizualizari: 1244
Comentarii: 0
HAMEIUL

Hameiul (Humulus lupulus), este o specie perenă a genului de plante erbacee Humulus care aparține familiei Cannabaceae, care include și genus Cannabis (cânepă: plantă textilă și medicinală). Genul Humulus ca atare are trei specii, din care una are cinci varietăți. Specia H. lupulus are frunze cu 3–5 lobi. Crește în flora spontană din lunci, tufișuri, zăvoaie, crânguri, pe garduri, în zona de câmpie și deal, până la 800–1000 m. Conține ulei volatil (cca. 1%) cu sescviterpene, esteri valerianici, geraniol, mircen, principii amaare (humulona).

Are efect sedativ nervos major, tonic-aperitiv și stomachic, anafrodisiac, diuretic cu eliminare de acid uric, calmant al durerilor provocate de menstruație, activează circulația sanguină, astringent. La nivel vaginal, conurile de hamei determină o acțiune emolientă, fitoestrogenică, trofică vaginală și lubrifiantă, efecte utile pentru femeile aflate în perioada de menopauză.ovule

Au fost efectuate două studii clinice pentru a investiga efectele unui gel vaginal pe baza de extract de Humulus lupulus și vitamina E, cu scopul de a testa siguranța și eficacitatea acestuia la femeile aflate la postmenopauză cu atrofie urogenitală. Primul studiu pilot a confirmat profilul bun de siguranță, atât local cât și sistemic, al produsului aplicat pe organele genitale externe la doza de 1-2 g / zi. Simptomele au fost absente după tratament astfel: roşeaţa absenta la 100%, edemul absent la 100%, scurgeri vaginale absente la 80%, mâncărimea absentă la 60%, arsura vaginală absentă la 60%, atrofia genitala absentă la 100%. S-a înregistrat lipsa efectelor adverse locale şi sistemice.

Al doilea studiu a fost efectuat la 86 de femei aflate la menopauză, prin aplicarea vaginală de 2,5 g gel / zi timp de o săptămână, urmate de două aplicații / săptămână timp de 11 săptămâni. Rezultatele au arătat un efect marcat al produsului testat asupra uscăciunii vaginale, efectele au fost observate înca din primele 8 zile de tratament. Durerea a dispărut la majoritatea pacientelor, de asemenea mâncărimea și arsura au dispărut sau s-au ameliorat. Acest produs ar putea fi considerat un tratament alternativ eficient și sigur al atrofiei genitale la femeile aflate în post-menopauză, în special atunci când nu se recomandă terapia cu hormoni. El încetineşte procesul de îmbătrânire naturală a zonei vaginale, reduce procesul de dezepitelizare a mucoasei vaginale, crescând umiditatea sa naturală și menținând tonusul și fermitatea vaginală.

Conurile de hamei, se regăsesc sub formă de tinctură, în produsul Ginosept trofic ovule vaginale, dispozitiv medical, adresat femeilor care se confruntă cu atrofia (uscăciunea vaginala) în perioada de menopauză, premenopauză sau în perioada de alăptare.

Bibliografie

Morali G, Polatti F, Metelitsa EN, Mascarucci P, Magnani P, Marrè GB. Open, non-controlled clinical studies to assess the efficacy and safety of a medical device in form of gel topically and intravaginally used in postmenopausal women with genital atrophy. Arzneimittelforschung. 2006;56(3):230-8.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri