facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-10-22
Vizualizari: 519
Comentarii: 0
Haideți să ne bucurăm de toamnă! Idei vesele pentru zile mohorâte

Parcă e greu să fii vesel și plin de energie când afară e înnorat, frig și bate vântul. Asta și din cauză că toamna, odată cu reducerea luminii naturale, se produc o serie de schimbări hormonale în organismul nostru. Ele pot duce la anxietate, la depresie, sau ne fac mai apatici, mai somnoroși. Totuși, ar fi păcat să pierdem câteva luni din viață cu melancolia! Sunt o mulțime de idei vesele care ne vor ajuta să ieșim din această stare.

Legătura dintre vreme și starea noastră psihică

De ce apare astenia de toamnă? De ce ne simțim mai triști, mai melancolici, chiar anxioși și depresivi? Se pare că organismul uman rezonează cu natura mai mult decât credeam. Explicația este aceea că lumina naturală influențează secreția de serotonină, hormonul fericirii. Toamna, când zilele sunt mai scurte și mai mohorâte, când stăm mult în casă, secreția de serotonină scade. Odată cu ea, și nivelul nostru de bună dispoziție. În schimb, se eliberează mai multă melatonină, hormonul somnului – este motivul pentru care suntem mai somnoroși, mai lipsiți de energie.

Idei vesele care ne scot din depresie

Nu trebuie să ne lăsăm pradă tristeții! Sunt multe lucruri frumoase care se pot face toamna și care ne pot aduce zâmbetul pe buze. În primul rând trebuie să ieșim cât mai des din casă, mai ales când e vreme bună. Zilele fără ploaie, cu puțin soare și frunze galbene, sunt o adevărată încântare. Haideți să profităm de ele! Putem merge la o plimbare prin parc, la un fotbal cu cei mici, ori cu bicicletele.reduce starea de agitatie

Al doilea sfat este să facem sport. Psihologii și neurologii spun că ar fi nevoie doar de 30 de minute de mișcare pe zi pentru ca starea noastră de spirit să se îmbunătățească semnificativ.

Putem apela și la ajutoare din natură. În definitiv, dacă ea ne-a adus în starea aceasta, tot ea ne va scoate. În magazinele naturiste există gama Distonoplant cu ceaiuri, uleiuri esențiale și capsule din plante cu efect antistres, relaxant, de combatere a depresiei și anxietății.

În același timp, uităm de anxietate dacă ne concentrăm pe lucrurile care ne fac plăcere. După serviciu, după terminarea treburilor casnice, e bine să ne alocăm măcar 1-2 ore pentru activitățile care ne relaxează. Poate fi vorba de citit cartea preferată, de văzut un film bun, de o baie lungă în cadă, parfumată cu uleiuri esențiale. Un masaj făcut de soț/soție ar fi, de asemenea, extrem de relaxant. Pune și în candela de aromaterapie câteva picături de ulei esențial cu efect relaxant. Mirosul binefăcător care se va răspândi în încăpere îți va încânta simțurile.

Mersul în mici escapade de weekend în afara localității, chiar și pentru o zi, întâlnirile în aer liber cu prietenii, poate și un telefon dat unui amic care mereu reușește să-ți ridice mereu moralul... toate acestea sunt soluții de a scăpa de depresie. Și zâmbește mai mult! Toamna este cu adevărat frumoasă dacă alegi să o vezi așa!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri