facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2013-11-13
Vizualizari: 1064
Comentarii: 0
Gripa îţi dă dureri de cap? Sunt plante care îţi vin în ajutor

Multe şi variate sunt cauzele durerilor de cap – stresul, oboseala, deshidratarea, afecţiunile dentare, statul prea mult în faţa calculatorului sau în spaţii închise, neaerisite. La acestea mai adăugăm şi gripa, care se lipeşte de multe persoane acum, în sezonul rece. Chiar şi tusea poate declanşa supărătoarele dureri.

Pentru a le ameliora, trebuie în primul rând să identifici cauza. Cefaleea psihogenă, adică durerea de cap cauzată de stres şi anxietate, dispare prin metode de relaxare şi detensionare. Ca să scapi de cefaleea simptomatică, respectiv de durerea cauzată de boală, va trebui să tratezi boala în sine. Dacă vorbim de răceală şi gripă, durerea dispare pe măsură ce te vindeci.  Până atunci, ca să uşurezi simptomele, e bine să recurgi la câteva remedii naturale.Stimulent digestiv

Scoarța de salcie e considerată un analgezic natural datorită conţinutului său de acid salicilic. Aspirina a fost, iniţial, preparată din coajă de salcie. O poţi consuma sub formă de decoct, o cană-două pe zi. Un alt lichid reconfortant este infuzia degonkgo biloba care, pe lângă conţinutul bogat de antioxidanţi, mai are marea calitate de a îmbunătăţi circulaţia cerebrală şi periferică. Şi călinul este o plantă medicinală care relaxează vasele de sânge din creier şi diminuează durerea de cap. Se consumă sub formă de tinctură, câteva picături diluate în apă. Alte plante medicinale bune în caz de durere de cap sunt crețușca, răchita-albă, ghimbirul. Dacă durerea te-a luat pe nepregătite şi nu ai ajuns la magazin să-ţi cumperi aceste produse naturiste, cu siguranţă ai în casă un ceai bun la toate – cel de mușețel. Face minuni şi în cazul durerii de cap.

Uleiurile esenţiale au şi ele o mare putere vindecătoare. Pentru durerea de cap cauzată de răceală, gripă sau infecţii ale sinusurilor foloseşte ulei de eucalipt sau de mentă. Îl poţi pune în lampa de aromaterapie, poţi face inhalaţii, sau masaj la tâmple.

Băile în care pui infuzie de roiniță, valeriană, rozmarin sau lavandă sunt relaxante şi calmează durerea de cap, în special cea cauzată de stres.

O compresă răcoroasă pe frunte îţi poate face foarte bine. Sau un masaj uşor al feţei (frunte, tâmple), gâtului şi apoi coborând spre umeri ia cu mâna o durere de cap cauzată de încordare.

Inhalaţiile cu fiertură de varză sunt un remediu vechi din bătrâni care dă rezultat în cazul durerii de cap. Varza se taie în bucăţi, se pune la fiert 15 minute, apoi se inhalează aburii ţinând un prosop pe cap.

Nu în ultimul timp, încearcă să dormi înainte de ora 12.00. Un somn bun de noapte te va pune pe picioare până a doua zi.

Recomandările Fares: tinctură şi capsule care favorizează circulaţia sângelui la nivel cerebral

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri