facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-08-01
Vizualizari: 431
Comentarii: 0
Grindelia, istoric de utilizare de peste 130 de ani în probleme respiratorii

Aplicată prima dată oficial în medicină în America, Grindelia robusta s-a dovedit aici, conform datelor publicate în "King's American Dispensatory", 1898, deosebit de eficientă în astm bronșic, oferind o ameliorare promptă chiar și în cure efectuate în cazurile anterior rebele la medicamente. De asemenea, s-a găsit eficientă în afecțiunile bronșice, în tuse și în unele boli renale. Grindelia robusta în cantități specifice, a fost folosită cu beneficii marcate.

Numărul din 15 iulie 1893 al publicației londoneze The Hospital, articolul intitulat "Noi medicamente și preparate", tratează datele cunoscute despre Grindelia robusta: ”Medicamentul care face obiectul acestei note, deși în niciun caz nu a fostSirop natural de tuse Platusin Forte introdus foarte recent, este, totuși, relativ puțin cunoscut, totuși rezultatele extrem de bune care urmează uneori după administrarea lui în cazuri care sunt proverbial unele dintre cele mai capricioase și încăpăţânate cu care noi trebuie să ne ocupăm dă dreptul la o reputație mai largă și o utilizare mai frecventă.” Articolul mai menționează cum Grindelia încă nu era cuprinsă în Farmacopeea Britanică, dar era deja prezentă în Extrapharmacopoeia, cu două preparate. Autorul descrie utilizarea Grindeliei în probleme respiratorii spasmodice, având ca rezultat ameliorarea până la dispariție a simptomelor respiratorii, uneori într-un timp foarte rapid. Autorul mai specifică utilizarea Grindeliei în tratamentul bronșitelor cronice.

Ulterior, The British Pharmaceutical Codex, 1911, care conține rezultatele testate ale sugestiilor de la farmaciști experți, cu asistența acordată Comitetului de revizuire Codex de către membrii Societății Farmaceutice, recomanda Grindelia ca pe un remediu util în astmul spasmodic, tusea convulsivă, bronșita și în rinita alergică. Publicația mai specifică cum acțiunea sa seamănă cu cea a atropinei și probabil depinde de deprimarea terminațiilor nervoase senzoriale.

Vedem așadar, că utilizarea în medicina științifică a Grindeliei, în probleme respiratorii, are un istoric de peste 130 de ani.

Grindelia se regăsește în siropul Plantusin forte – o rețetă complexă de plante și uleiuri cu efect expectorant, fluidifiant și emolient, acesta fiind recomandat în tuse.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri