Aplicată prima dată oficial în medicină în America, Grindelia robusta s-a dovedit aici, conform datelor publicate în „King’s American Dispensatory”, 1898, deosebit de eficientă în astm bronșic, oferind o ameliorare promptă chiar și în cure efectuate în cazurile anterior rebele la medicamente. De asemenea, s-a găsit eficientă în afecțiunile bronșice, în tuse și în unele boli renale. Grindelia robusta în cantități specifice, a fost folosită cu beneficii marcate.
Numărul din 15 iulie 1893 al publicației londoneze The Hospital, articolul intitulat „Noi medicamente și preparate”, tratează datele cunoscute despre Grindelia robusta: ”Medicamentul care face obiectul acestei note, deși în niciun caz nu a fost
Ulterior, The British Pharmaceutical Codex, 1911, care conține rezultatele testate ale sugestiilor de la farmaciști experți, cu asistența acordată Comitetului de revizuire Codex de către membrii Societății Farmaceutice, recomanda Grindelia ca pe un remediu util în astmul spasmodic, tusea convulsivă, bronșita și în rinita alergică. Publicația mai specifică cum acțiunea sa seamănă cu cea a atropinei și probabil depinde de deprimarea terminațiilor nervoase senzoriale.
Vedem așadar, că utilizarea în medicina științifică a Grindeliei, în probleme respiratorii, are un istoric de peste 130 de ani.
Grindelia se regăsește în siropul Plantusin forte – o rețetă complexă de plante și uleiuri cu efect expectorant, fluidifiant și emolient, acesta fiind recomandat în tuse.
Adaugă comentariu