facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-05-05
Vizualizari: 812
Comentarii: 0
Grindelia, expectorant natural

Grindelia robusta este o plantă perenă, originară din California. A fost adusă la cunoştinţa farmaciştilor şi a profesioniștilor din lumea medicală de către domnul Jas. G. Steele, din San Francisco, Cal., printr-o lucrare prezentată Asociației Farmaceutice Americane, în 1875. Rademaker, în 1876, a fost probabil primul care a făcut o analiză biochimică a Grindeliei robusta. În 1888, Linwood Libby  a izolat din această plantă o oleorășină și o rășină, iar o analiză completă a G. robusta a fost făcută de W. H. Clark, în 1888, găsind faptul că planta conținea tanin și ulei volatil, dar și o substanță cristalizabilă asemănătoare saponinei. A fost indicată și prezența unor cantități mici de alcaloid (Amer. Jour. Pharm., 1892). Conform King's American Dispensatory (H. W. Felter și J. U. Lloyd, 1898) Grindelia robusta s-a dovedit deosebit de eficientă în astmul bronșic, oferind o ameliorare promptă și fiind utilă în cure în cazurile rebele la medicamente. De asemenea, s-a găsit eficientă în afecțiunile bronșice și în tuse.efect puternic antitusiv

Raportul de evaluare privind Grindelia robusta Nutt., realizat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA/HMPC/748218/2011), în urma analizei datelor privind indicațiile tradiționale și actuale, a propus ca indicație pentru monografia comunitară: „Produs medicinal tradițional din plante pentru ameliorarea tusei asociate cu răceala”.

Raportul a luat în analiză studii care au arătat că extracte etanolice și fracțiunile rășinoase [Blaschek și colab. 2006; Pinkas și colab. 1978], precum și o fracțiune polifenolică și acizii fenolici din Grindelia au inhibat creșterea mai multor tulpini bacteriene.

Extractele de Grindelia cu polaritate variată au fost testate într-un test de elastază neutrofilă, acestea arătând un efect inhibitor remarcabil, indicând astfel potențialul antiinflamator. Activitatea antiinflamatoare a unui extract fluid Grindelia și a unei fracțiuni polifenolice a fost demonstrată în experimente similare [ESCOP 2009].

Într-un studiu vechi al lui Boyd și colab. realizat în 1946 [ESCOP 2009] pe pisici, iepuri și cobai, Grindelia a arătat activitate expectorantă.

Efectele pozitive ale plantei asupra ameliorării simptomelor răcelii au fost recunoscute empiric. Această utilizare a fost considerată plauzibilă pe baza utilizării tradiționale a plantei și a datelor farmacologice existente in vitro și in vivo.

Grindelia se regăsește în siropul Plantusin Forte, într-o rețetă complexă de plante și uleiuri esențiale, cu efect expectorant, fluidifiant, antitusiv, antiseptic și emolient pe mucoasele iritate, recomandat în tusea cu expectorație, spastică și iritativă.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri