facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-09-09
Vizualizari: 10252
Comentarii: 17
Greșeli în administrarea antibioticelor la copii

Până îşi dezvoltă sistemul imunitar, copilul este vulnerabil la toate virusurile şi bacteriile care circulă pe la şcoală sau grădiniţă şi se îmbolnăveşte mult mai des decât un adult. Majoritatea infecţiilor pe care le face sunt din sfera ORL. De natură virală la început, ele pot degenera în forme bacteriene. Speriaţi, părinţii dau fuga la medic şi cer reţete cu antibiotice. Este prima greșeală dintr-un lung șir de greșeli.

5 greșeli în administrarea antibioticelor la copii

  1. Prima greșeală este chiar apelarea la un tratament cu antibiotice fără efectuarea unor analize care să ateste că în organism este într-adevăr o infecție bacteriană. Mulți părinți, speriați de gravitatea simptomelor, presupun că doar un antibiotic îl va însănătoși pe copilul lor. Adevărul e că aceste pastile nu au niciun efect în cazul afecțiunilor produse de virusuri, cum sunt toate răcelile de sezon. Este o mare eroare utilizarea lor în scop profilactic, în viroze respiratorii comune. O altă idee preconcepută e aceea că febra este semnul unei infecții bacteriene în organism. În realitate, ea poate apărea și la o simplă răceală. Prin urmare, nu insistați să primiți antibiotic dacă medicul vă spune că nu e necesar!
  2. O altă greșeală este folosirea după ureche a unor pastile mai vechi, care au dat rezultat în cazul altor probleme de sănătate. Fiecare germen este sensibil la anumite substanțe, într-un anumit dozaj (recomandat de medic). Luarea unui antibiotic greșit nu doar că întârzie vindecarea, dar poate produce serioase efecte adverse.
  3. Nerespectarea orelor de tratament este și ea periculoasă. Antibioticele se iau la ore fixe pentru a se menține un flux constant de substanțe antibiotice în corp și a nu lăsa bacteriile dăunătoare să se „regrupeze”.
  4. Întreruperea tratamentului când copilul dă semne că și-a revenit, în ideea de „a nu mai îndopa copilul cu pastile, dacă nu mai e nevoie”. Chiar dacă simptomele au dispărut, bacteriile sunt încă prezente în corp și, dacă nu duceți tratamentul până la capăt, pe lângă pericolul de recidivă, va apărea și rezistența la antibioticele luate până acum. Tratamentul trebuie întrerupt doar în cazul apariției reacțiilor adverse, precum manifestări alergice sau toxice, insuficiență renală, stomatită etc.
  5. Administrarea antibioticelor cu lapte. Trebuie să știți că alimentația poate influența efectul pastilelor. Combinate cu lactate, efectul unora dintre ele scade. Atenție și la combinarea lor cu alte pastile! Anunțați medicul dacă cel mic urmează și alt tratament și citiți cu atenție prospectul fiecărui tip de antibiotic.

Reguli de urmat în administrarea antibioticelor

Trebuie să știți că antibioticul nu reprezintă o soluție-minune la bolile de care suferim. Dimpotrivă, ele pot veni cu serioase efecte adverse, dacă sunt administrate abuziv, după ureche. Scăderea imunității, afectarea florei intestinale, tulburări digestive, erupții cutanate și riscul generării de rezistență sunt doar câteva dintre aceste efecte adverse.

Există varianta antibioticelor naturale, cum ar fi Biomicin Forte capsule moi, pe bază de uleiuri esențiale, care se pot administra în siguranță copiilor de peste 10 ani. Pe lângă faptul că nu produc efecte adverse, nu scad imunitatea, nu afectează stomacul, acestea sunt extrem de eficiente împotriva infecției. Dacă medicamentele de sinteză conțin o singură substanță activă, la care bacteriile pot dezvolta rezistență, uleiurile esențiale au în mod natural zeci de substanțe chimice diferite, împotriva cărora bacteriile nu pot face față.

Antibioticul natural se poate lua și în paralel cu cel de sinteză, căruia îi va spori efectul și va elimina riscul de rezistență a bacteriilor la substanța lui activă. În plus, crește imunitatea.

Alegerea tipului de medicament și doza lui depind de tipul afecțiunii, de vârsta și de greutatea copilului.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Bună seara! Copii mei 2 ani jumătate, 4 ani jumătate răcesc mai mereu fac roșu în gât și uneori au inflamate amigdalite. Mereu ne dă antibiotic. Ce să le dau.
Eu am amigdalitele cu pungi de lichid cand răcesc. Am luat antibiotic doar scad și atât. Până a face operație ce aș putea lua?

Raspuns Fares: Buna ziua. Se poate administra siropul Biosept cu miere si propolis cate 1 lingurita de 2ori pe zi, pentru cel mic si cate 1 lingurita de 3 ori pe zi pentru cel mare.:La varsta de 4 ani se poate asocia si solutia Biomicin cate 1 picatura la o lingurita de sirop de 3 ori pe zi, 1-2 saptamani. De la varsta de 3 ani se pot administra si comprimatele Plantusin de gat, cate o jumatate de comprimat de supt de 3-4 ori pe zi. Pentru imunitate sub varsta de 2 ani se poate administra siropul Imunitate cate 1 lingurita de 2 ori pe zi, 6-8 saptamani si ceai de macese, catina sau/si tei. La varsta de 4 ani se pot administra capsulele Imunitate Respirator si digestiv, cate 1 capsula pe zi. Capsula se poate desface si administra doar continutul cu putin iaurt. Multa sanatate!
Iustina
29 Martie 2023

Buna seara!
Băiețelul meu de 5 anisori răcește foarte des ,in special cu probleme de amigdalite,durere in gat și nas înfundat,cel mai tare mă sperie când doarme și intră în apnee.
Ce îmi recomandați,având în vedere că acum are simptome de pe care vi le-am enumerat mai sus?
Va mulțumesc frumos!

Raspuns Fares: Buna ziua. Pentru imunitate va recomandam capsulele Imunitate Respirator si digestiv, cate 1 capsula pe zi, 3 saptamani. Se pot asocia si comprimatele Vitaminizant cu macese sau comprimatele Vitamina C naturala, cate 1 comprimat de 2-3 ori pe zi. Pentru durerea de gat se pot administra comprimatele de supt Plantusin de gat, cate 1 comprimat de 3-4 ori pe zi. Se poate asocia in perioada de raceala, ceai Hapciu solubil si inhalatii cu inhalantul Hapciu, 3-5 zile. Multa sanatate!
Carmen
1 Martie 2023

Bună ziua am un băiețel în vârstă de 7 ani cu o amigadala foarte inflația acoperă jumătate și cavitatea bucala nu se poate odihni spune ca se sufoca am luat augumentin 7 zile dar tot a rămas cu o tuse urta
și exudat și reiese ca are stafilococul aurie ce ne recomandați?

Raspuns Fares: Buna ziua. Se poate administra solutia Biomicin, cate 3 picaturi la o lingurita de sirop Plantusin forte de 3 -4 ori pe zi, capsulele Biosept cate 1 capsula de 3 ori pe zi, comprimatele Plantusin de gat, cate 1 comprimat de supt de 3-4 ori pe zi. Multa sanatate!
Nicoleta Mihai
28 Februarie 2023

Bună ziua!
Suntem intr-o situație asemănătoare cu mamica de mai sus: avem o fetita de 1 an și 7 luni care din luna septembrie anul trecut a avut 3 episoade de amigdalita cu puroi și am fost internati în spital cu administrare de antibiotic. Acum în luna februarie iarăși s-au inflamat și a ii acoperă aproape întreaga cavitate bucala. Va rog din suflet dacă ne puteți recomanda ceva pentru un copil cu vârsta atât se mica.
Va mulțumesc din suflet!
Numai bine!

Raspuns Fares: Va recomandam siropul Biosept. 1-3 linguriţe pe zi, cu 30 minute înainte de masă timp de 7-14 zile.
Madalina
3 Februarie 2023

Buna ziua
Copil de 2 ani și 5 luni poate lua biomicina picături?

Raspuns Fares: Buna ziua. Nu, pentru aceasta varsta va recomandam siropul Biosept.
Andreea
1 Decembrie 2022

Buna seara,am un bebe de 3 luni și in urma analizelor am văzut ca are infectie urinară ….siropul biospet mami și bebe este bun in tratarea infectiei urinare?

Raspuns Fares: Siropul Bebe Biosept se poate administra impreuna cu argint coloidal din comert. Deasemenea este importanta alimentatia mamei astfel incat hrana la sin sa asigure nutrientii necesari si asigurarea unei imunitati bune.
Auraru Ana Maria
20 Ianuarie 2022

Bună ziua.Am o fetiță de 5 ani,in septembrie 2020 i s-au scos polipii și a.au micșorat amigdalele prin radiofrecvență.Acum acuză dureri la picior diag misticul pus de pediatru artrită ai infecție in sânge,ce ne recomandati pentru a scăpa de aceasta?

Raspuns Fares: Puteti folosi ca tratament adjuvant solutia Bomicin cate 2 picaturi la o lingurita de sirop Biosept, de 3 ori pe zi, 15 zile cu 2 saptamani pauza, apoi se poate relua cura. Se pot asocia si capsulele Biosept, 1 capsula de 2 ori, 3 saptamani.
Munteanu Nicu
12 Ianuarie 2021

Buna ziua.Sunt o mămică disperata am fetița de 3ani și 3luni ..care îmi face foarte des putoi in gat..parca nu mai reușim să scăpa ..din luna septembrie acum este a 4oare când face ...ultima dată a făcut pe 10 decembrie acum că suntem la Sf lunii dec iarăși ..și de fiecare data este bacterian...Ce soluții îmi puteți da ? Mulțumesc

Raspuns Fares: Va recomandam siropul Biosept cate 1 lingurita de 3 ori pe zi si solutia Biomicin, cate 1-2 picaturi la o lingurita de sirop de 2-3 ori pe zi, 10-15 zile. Ii dorim multa sanatate fetitei d-vs!
AnaMaria
31 Decembrie 2020

???

Mihalache Georgiana Otilia
11 Octombrie 2020
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri