facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-01-28
Vizualizari: 665
Comentarii: 0
Greșeli de evitat în caz de tuse

Pentru a scăpa de o tuse supărătoare, este important nu doar tratamentul, ci și micile obiceiuri de zi cu zi. Unele lucruri ajută, altele fac foarte mult rău, agravează boala și încetinesc vindecarea.

Antibiotice

Prima greșeală este să iei antibiotic de sinteză pentru a trata „mai repede” tusea. Însă ea, de obicei, este cauzată de o infecție virală, pe care antibioticele nu o pot trata.

Hidratarea deficitarăceai medicinal

Aceasta duce la uscarea și la iritarea gâtului. În această perioadă este bine să bei mai multe lichide decât de obicei, în special ceaiuri calde, din plante cu efect antiseptic, emolient, calmant (în tusea seacă) sau expectorant (în tusea productivă). Hidratarea ajută la fluidificarea secrețiilor din căile respiratorii și la eliminarea lor ușoară. Din acest motiv, ceaiurile, ca ceaiul Plantusin, sunt de bază în tratarea tusei. Se administrează câte trei căni de ceai pe zi, pe o perioadă de două-trei săptămâni.

Medicamente greșite

O altă greșeală este să iei medicamente mucolitice în tuse uscată, pentru a o transforma mai repede într-una cu expectorație. Aceste medicamente care diluează mucusul, administrate în perioada de tuse uscată, irită tractul respirator, iar tu vei tuși și mai mult. Nici să iei un tratament pentru tusea uscată, când tu deja expectorezi, nu e bine. Aceste remedii „calmează” reflexul de tuse, când de fapt acum ai nevoie să elimini secrețiile care deja au început să se acumuleze. Există, însă, rețete de siropuri special concepute, ca siropul Plantusin, încât să aibă efect pe tusea de diferite patologii.

Nu renunți la fumat

Și aceasta e o mare greșeală, știut fiind faptul că fumul de țigară sensibilizează tractul respirator și cauzează tuse. Asta deoarece cu fiecare fum inspirat, organismul tău se simte atacat și are tendința să secrete mai mult mucus pentru a proteja căile respiratorii.

Atenție la atmosfera în cameră!

Contează enorm. Știai că un aer prea uscat usucă gâtul, fiind un obstacol în procesul de vindecare? Sau că praful, mucegaiul, mirosurile contribuie la agravarea tusei? Specialiștii recomandă aerisirea încăperilor, curățenia și menținerea unui anumit nivel de umiditate. Un vas cu apă în care ai picurat puțin ulei esențial, pus pe calorifer, poate face minuni.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri