facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-04-06
Vizualizari: 233
Comentarii: 0
Greșeli care îți prelungesc boala

Se spune că o răceală durează, în medie, 7 zile. Cei care se tratează corect și au grijă de ei pot scăpa mai repede, cu simptome mai ușoare și fără complicații. În schimb, cei care își continuă stilul de viață nesănătos și fac anumite greșeli, își pot prelungi boala cu până la două săptămâni.

• Prima greșeală ar fi chiar să ignori boala. Nu bei ceaiuri pentru că nu ai răbdare să le prepari, nu-ți bați capul cu medicamente, gândindu-te că răceala oricum trece de la sine... Însă organismul are nevoie să fie ajutat, iar asta chiar din prima zi, de la primele simptome. Astfel, vei scurta perioada de convalescență și nu te vei chinui pe parcursul ei.

• La extrema opusă, la fel de greșit este să te îndopi de pastile fără o schemă corectă de tratament sau, mai grav, să apelezi la antibiotice. „Preventiv”, ar spune unii. Însă toate acestea îți afecteazăBiosept-Forte A17 30 cps-moi stomacul și ficatul, îți scad imunitatea. În răceală, îți recomandăm remediile naturale antivirale, pe bază de plante, care ușurează simptomele tratând, în același timp, boala. Și acestea trebuie administrate într-o doză și după o schemă clară, pe care o poți consulta aici.

• A treia greșeală este să muncești, să tragi de tine, să depui efort ca în orice altă zi. Însă dacă în această perioadă te simți obosit și fără energie, chiar înseamnă că organismul îți cere odihnă pentru a avea forță să lupte cu boala. Ascultă-ți corpul!

• Sportiv de fel? Foarte bine și felicitări! Poți face mișcare și în perioada de boală, dar nu la aceeași intensitate. Programul uzual de exerciții ar putea fi, acum, mult prea solicitant. Cum îți face rău acest lucru? Prin faptul că supui la un stres suplimentar organismul care are nevoie de odihnă și îi vei consuma resursele de energie de care are atâta nevoie. O plimbare afară, în aer liber, este mai mult decât suficientă.

• Hidratarea. Ești genul care uită să bea apă? Ține cont că în răceală și gripă e nevoie de multă hidratare, căci pierzi mai multe lichide prin transpirație. Hidratarea curăță organismul de toxine, îți menține gâtul umed, fluidifică secrețiile și ajută la eliminarea lor. Dacă nu bei suficientă apă, ceaiuri calde, supe, sucuri naturale, procesul de vindecare va dura mai mult. Ce nu trebuie să bei: alcool, cafea și sucuri pline de zahăr, din comerț.

• Veste proastă pentru fumători! Știm, e greu să te lași de acest viciu, însă trebuie să știi că, în răceală, fumatul agravează simptomele, în special durerea în gât și tusea. Fumul de țigară este iritant pentru gât, agresează mucoasele sistemului respirator, inflamează sinusurile și îngreunează procesul de vindecare.

• Nu în ultimul rând, dacă îți imaginezi că trebuie să te baricadezi în cameră, cu ușa și ferestrele închise, să stai „la căldură”, ferit de „curent”, greșești amarnic! Aerul curat nu-ți face rău, dimpotrivă, „diluează” concentrația de virusuri din atmosferă. Așadar, aerisește cât mai des încăperile și, pentru purificarea aerului, pune un ulei esențial în lampa de aromaterapie. Te va ajuta să respiri mai bine.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri