facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-01-14
Vizualizari: 554
Comentarii: 0
Greșeli care îți agravează răceala

Te îmbraci bine și te ferești de frig ca să nu răcești, dar virusurile nu te ocolesc? Apoi, când ești bolnav, te îndopi cu pastile și, cu toate acestea, faci mereu complicații? Undeva greșești.

Nu aerisești suficient camera

Foarte multe persoane se feresc să deschidă fereastra când afară sunt minus câteva grade de teamă să nu răcească încăperea în care stau. „Doar și așa sunt răcite, nu?!”. Ei bine, faptul că nu aerisesc agravează situația pentru că stau în permanență într-un mediu plin de microbi.

Dai căldura la maximum în casă și în mașină

Astfel, aerul cald îți usucă mucoasele de la nivelul nasului, ochilor. Apoi, trecerea de la cald la rece sensibilizează sistemul respirator, fiind mai vulnerabil în fața virusurilor. În cameră, ai putea folosi un umidificator sau să pui un vas cu apă pe calorifer.

Nu te hidratezi corespunzător

Atunci când ești răcit, pierzi mai multe lichide prin transpirație și prin suflarea permanentă a nasului. Ai nevoie de un aport de lichide atât pentru a suplini pierderile, cât și pentru a menține mucoasa nazală umedă. În special ceaiurile calde din plante medicinale ajută la fluidizarea secrețiilor și la eliminarea lor.

Bei ceaiurile prea fierbinți

Poate așa știai tu că e bine, ca să te încălzești mai repede. Greșit! În felul acesta, riști arsuri la nivelul gâtului, iar în microleziunile create se adună bacterii, zona se inflamează și îți vei irita și mai mult gâtul. Ceaiurile se beau calde.

Iei antibiotice

Te simți foarte rău și crezi că doar antibioticele te mai pot salva? Abține-te! Ele tratează infecții bacteriene și nu au nicio putere în fața infecțiilor virale, care au provocat răceala. Doar îți slăbesc sistemul imunitar.

Bei alcool și sucuri acidulate, din comerț

Am zis mai sus să te hidratezi, dar nu cu acest gen de lichide. Alcoolul deshidratează, slăbește sistemul imunitar și chiar poate interacționa cu anumite medicamente pe care le iei. Pe de altă parte, sucurile conțin mult zahăr, îți afectează gâtul, dar și imunitatea.

Fumatul

Nu are nici el ce căuta în schema de tratament. Este iritant pentru gât, agresează mucoasele sistemului respirator și plămânii, inflamează sinusurile și distruge cilii din fosele nazale (acei perişori responsabili de curăţarea căilor respiratorii de germeni şi virusuri). Potrivit studiilor, fumătorii au mai multe episoade de bronșită acută decât cei care nu fumează, sunt mai predispuși răcelilor și se vindecă mai greu.

Folosești în exces picături nazale

Chiar dacă la început au fost bune și și-au făcut efectul, multe dau dependență și duc la inflamarea și iritarea membranelor nazale. Ele nu trebuie folosite mai multe de 3-4 zile. Mai bine încerci spălăturile cu apă și sare sau inhalațiile cu abur și uleiuri esențiale.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri