facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-01-30
Vizualizari: 1437
Comentarii: 0
Grapefruit

Citrus x paradisi Macfad

Grapefruit-ul, Citrus x paradisi, din familia Rutaceae, este cunoscut astăzi ca un hibrid apomictic stabilizat între pomelo şi portocalul dulce. Misterul intrigant al istoricului originii acestei citrice a apărut din cauza discordanţei între informaţiile privind istoricul său, provenite din înregistrările oficiale, şi informaţiile din surse populare. În secolul XVII, Orientul Îndepărtat, Indiile de Est sau India, însemnau diferite locaţii pentru diferiţi comercianţi, însă, pentru marinarii englezi însemnau unul şi acelaşi lucru, adică insula Jawa, de unde se consideră că este indigen Citrus grandis, unul din genitorii Citrus x paradisi.

Prima însemnare cunoscută a utilizării fructului de grapefruit a fost în Jamaica, unde era cunoscut drept Barbados grapefruit, această denumire furnizând un indiciu important asupra originii sale. În prezent, este cultivat în mare parte în zonele tropicale, unii din marii cultivatori şi exportatori de grapefruit fiind SUA, Mexic şi Cuba, iar unii din marii importatori fiind Japonia, Rusia şi ţările europene.

Pe lângă cunoscuta sa utilizare ca fruct proaspăt, suc în compoziţia diferitelor băuturi răcoritoare, siropuri, fermentat sub formă de vin, ca aperitiv înainte de mese, a luat amploare şi utilizarea cojii fructului, ca importantă sursă de pectine pentru conservarea altor fructe. Uleiul extras din coajă este folosit frecvent ca aromă în băuturi soft, după eliminarea a de 50% din monoterpene. Naringina, extrasă din interiorul coajei (albedo), este folosită ca aromatizant amar  în „băuturile tonice”, ciocolata amară, şi îngheţată. Uleiul esenţial mai este folosit ca ingredient în cosmetice, parfumuri, săpunuri şi detergenţi.

În ceea ce priveşte domeniul de aplicare medical, studiile farmacologice au evidenţiat pentru anumite componente ale uleiului de grapefruit o activitate antiinflamatoare, anti-HIV, antiaterogenică, antibacteriană, anxiolitică şi antioxidantă, iar sucul a arătat activitate hepatoprotectoare, în timp ce diferite extracte au efect antihipertensiv şi antidiabetic. De asemenea, o esenţă preparată din flori este utilă pentru combaterea insomniei, ca stomahic şi tonic cardiac. Pulpa fructului este considerată a fi un ajutor eficient în tratamentul problemelor urinare, iar extractul din frunze a arătat o activitate antibiotică.

În produsele Fares regăsim uleiul esenţial de grapefruit în complexul natural Curăţarea organismului, în ceaiul Antioxidant la plic din gama Stare de bine, şi în Ceaiul de la bunica pentru digestie.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri