facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-05-16
Vizualizari: 1431
Comentarii: 0
Ginosept ovule

Ginosept este un dispozitiv medical care conţine extracte naturale din plante şi uleiuri esenţiale, fiind testat la pacientele cu infecţii vaginale, la care a produs ameliorarea simptomelor clinice în 93% din cazuri, negativarea frotiului vaginal la 71,4% paciente şi nu a indus efecte secundare la 95.3% dintre paciente. Produsul se poate asocia cu ceaiul Ginosept la pungă/plic pentru obţinerea unui efect mai puternic.

Extractul de flori de gălbenele, prin uleiul volatil şi rezine, din compoziţia ovulelor, aplicat intravaginal are efect antifungic puternic similar cu clotrimazolul, durată mai lungă şi nu are reacţii adverse, efect demonstrat în cazul candidozei vaginale. Acestea acţionează prin inhibarea producţiei de biofilm (strat protector, format de fungi împotriva antibioticelor), fiind eficient astfel pentru infecţiile vaginale de origine fungică.

Extractul de mlădiţe de tuia acţionează la nivel vascular, cutanat şi asupra mucoaselor, stimulându-le în cazul unei activităţi scăzute. În plus, este un antiseptic, astringent şi tonic bun asupra pielii şi mucoaselor. Calmează iritaţiile vaginale şi contractă vasele de sânge dilatate în cazurile însoţite de inflamaţii, are proprietăţi tonice şi restabileşte vitalitatea ţesuturilor atrofiate.

Ştiaţi că studiile au arătat că extractul de propolis este eficient în tratarea vaginitei micotice, iar rata de vindecare este similară cu cea a nistatinului? Cercetătorii au constatat că această capacitate a extractului are loc datorită proprietăţilor de regenerare a ţesuturilor, antiinflamatoare şi antimicrobiene.

Mugurii de plop aplicaţi local au proprietăţi antialergice, antiinflamatore şi anestezice locale şi sunt utilizaţi în tratamentul rănilor, cicatricilor, leziunilor. Efectele antiinflamatoare sunt datorate derivaţilor salicilaţi din compoziţie, care au acţiune comparabilă cu antiinflamatoarele nesteroidiene şi avantajul că nu prezintă reacţiile adverse ale acestora. Derivaţii salicilaţi acţionează prin inhibarea căii de metabolizare a acidului arahidonic (COX2) şi scad astfel sinteza de mediatori ai inflamaţiei.ingrediente naturale

Uleiul esenţial de eucalipt, prin eucaliptol, inhibă dezvoltarea patogenului Candida albicans, responsabil de apariţia candidozei, fiind la fel de eficient ca antisepticul clorhexidină. Este printre cele mai eficiente uleiuri esenţiale utile în tratarea candidozei, la o concentraţie mică, datorită proprietătilor fungistatice, fungicide şi de inhibare a biofilmului de Candida.

La activitatea antibacteriană şi antifungică participă şi uleiul esenţial de cimbru, datorită conţinutului de timol şi carvacrol. Mecanismul de acţiune antibacterian se bazează pe eliberarea lipopolizaharidelor din bacterii, care are ca şi consecinţă creşterea permeabilităţii membranei, iar cel antifungic are loc prin inducerea unor modificări morfologice la nivelul învelişului fungic al Candidei şi la nivelul metabolismului, afectând sinteza de enzime.

Activitatea anticandidozică a eugenolului din uleiul esenţial de cuişoare, a fost testată in vivo la şobolanii imunodeprimaţi. Microbiologic, eugenolul a redus cu 98.9% numărul coloniilor de Candida albicans din vaginul infectat al şobolanilor, la 10 zile de la inoculare. Tratamentul cu eugenol timp de 7 zile (500 μl x2/zi pe calea intravaginală) a vindecat complet 2/9 din animalele infectate, iar la 7/9 a produs o reducere cu 84% a tulpinilor de Candida intravaginale. Deci eugenolul este un agent antifungic promiţător pentru profilaxia şi tratamentul candidozei vaginale.

Studiile realizate pe uleiul esenţial de coada-şoricelului (bogat în 1,8-cineol, camfor, borneol) au demonstrat că acesta are acţiune cicatrizantă datorită stimulării contracţiei zonei afectate, stimulării ţesutului de granulaţie şi scăderii contaminării microbiene. Astfel, este benefic în refacerea mucoasei vaginale lezate, decontaminarea microbiană şi pentru reducerea inflamaţiilor vaginale.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri