facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-06-02
Vizualizari: 607
Comentarii: 0
Ghimbirul te scapă de senzația de greață

Rădăcina de ghimbir (Zingiber officinale) este folosită de secole pentru menținerea unui echilibru la nivelul organismului. Bogat în terpene bioactive, ghimbirul aparține familiei de plante Zingiberaceae, precum turmericul și cardamomul. În medicina tradițională chineză și Ayurveda, ghimbirul are rolul de a încălzi corpul, stimulând sistemul digestiv. În plus, acesta este folosit încă din antichitate pentru ameliorarea stărilor de greață, calmarea crampelor și îmbunătățirea circulației sangvine. Ghimbirul are, de asemenea, proprietăți detoxifiante, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație și golirea intestinului.

tratament din plante

Conține ulei esențial, derivați fenolici, rezine și mucilagii. Este utilizat, în prezent, datorită proprietăților carminative, stomahice și stimulente ale căilor digestive, pentru stimularea apetitului, dar și ca expectorant pentru persoanele cu tuse însoțită de secreții.

Extractul de ghimbir este o alternativă sigură și eficientă pentru gestionarea grețurilor și vărsăturilor în timpul sarcinii în locul combinației de doxilamină-piridoxină care este utilizată în prezent pe scară largă la femeile însărcinate. S-a demonstrat că rizomii de ghimbir au efect de inhibare a senzaţiilor de greaţă şi a neplăcerilor create de apariţia acestora și pot fi utilizați, în siguranţă, pentru stările de greaţă. Se pare că efectul antiemetic se datorează unei acțiuni directe la nivel gastrointestinal, spre deosebire de antihistaminice, care acționează la nivel central.

Rădăcina de ghimbir se regăsește în comprimatele de supt, Emetofit pentru femei însărcinate, care ameliorează stările de greață, stimulează digestia și reduc spasmele. Se pot administra și în rău de mișcare.

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri