facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-03-10
Vizualizari: 430
Comentarii: 0
Ghimbirul – ingredient cu un bun potențial antiviral

Plantele sunt sursa a nenumărați compuși biochimici utilizați în medicină. Există un interes din ce în ce mai extins pentru utilizarea produselor naturale pentru prevenirea infecțiilor virale. Multe dintre medicamentele moderne au fost derivate din plante (Jassim și Naji, 2003). Multe dintre grupurile de cercetare din întreaga lume și-au schimbat atenția asupra identificării beneficiilor extractelor de plante și utilizarea lor ca alternative valide pentru antimicrobienele de sinteză (Kamel, 2000).antiviral natural

Ghimbirul posedă o varietate de efecte terapeutice, inclusiv activități anti-hiperglicemice, anti-trombotice, antiinflamatorii, antioxidante și radioprotectoare. Ghimbirul prezintă, de asemenea, diferite activități antimicrobiene împotriva virusurilor, bacteriilor, ciupercilor și nematodelor. În urma realizării mai multor studii experimentale s-a constatat că extractul de ghimbir restricționează replicarea virusului herpes, a rinovirusului și a virusului sincitial respirator. Identitatea compușilor din extractul de ghimbir responsabili pentru activitatea sa antivirală rămâne în parte încă necunoscută. Până acum, în studii s-a arătat că gingerenona A (Gin A), un compus extras din rădăcina de ghimbir, este un inhibitor al unor enzime cu rol în replicarea virală. În urma experimentelor, s-a arătat că tratamentul cu gingerenona A a suprimat replicarea virusurilor în plămânii șoarecilor infectați cu virusul H5N1, le-a atenuat acestora pierderea în greutate corporală și le-a prelungit supraviețuirea. (Wang și colab., 2020)

Un alt studiu, și-a propuns să evalueze potențialul anti-SARS-CoV2 al câtorva compuși bioactivi din ghimbir. Gingerenona A, gingerolul, geraniolul, shogaolul, zingiberena, zingiberenol și zingeron au fost evaluați privitor la acțiunea lor ca ligand pentru a andocarea proteinelor din capsida virală Spike și MPro. În urma experimentelor, autorii au concluzionat că, gingerolul, geraniolul, shogaolul, zingiberenul, zingiberenolul și zingeronul din ghimbir au un potențial bun ca agenți antivirali cu o bună flexibilitate și biodisponibilitate orală (Ahkam și colab., 2020)

Rezultatele altui studiu, realizat de Rasool și colab. (2017) au arătat că un extract apos de ghimbir (10%), prezintă activitate antivirală împotriva H9N2. S-a considerat astfel că ghimbirul poate avea potențial anti-virusul gripei aviare H9N 2 iar compușii săi activi necesită investigații suplimentare.

Ghimbirul intră in compoziția capsulelor Mami Biosept, reţetă special concepută pentru infecţii respiratorii virale, în perioada de sarcină şi alăptare.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri