facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-03-21
Vizualizari: 1500
Comentarii: 0
Sfaturi de călătorie

În călătorie, într-un loc străin, stomacul tău nu se simte tot atât de bine ca acasă. Multe lucruri îl pot deranja, de la răul de avion, de maşină, stresul şi insomnia date de somnul într-un pat străin, până la sendvişurile consumate pe fugă şi la dereglarea orelor de masă. Toate acestea îţi pot cauza constipaţie sau diaree, greaţă, indigestie. Nu şi dacă respecţi sfaturile de mai jos şi apelezi la câteva remedii naturiste.

-          Nu lua cu tine, la drum, alimente uşor perisabile sau cu un miros pregnant. Orientează-te spre gustări uşoare, care nu îţi provoacă greaţă, dar săţioase în acelaşi timp. Printre acestea – mere (taie greaţa, ţin şi de foame, şi de sete), banane (sunt calmante pentru stomac), migdale (sunt sănătoase şi oferă o senzaţie de saţietate).

-          Nici înainte de a pleca de acasă, la drum, nu consuma alimente care te balonează (broccoli, fasole, mazăre), alcool sau băuturi carbogazoase, ceapă şi usturoi (nu vrei să alungi toţi călătorii din avionul sau trenul cu care mergi).

-          La drum, dacă ai rău de maşină, de tren sau de avion, combate-l cu ceai de ghimbir, de mentă, de levănţică, ginseng, cimbrişor, busuioc, roiniţă. Seminţele de chimen calmează stomacul şi reduc durerea. Evită, încă dinainte de a pleca la drum, mâncărurile acide, piperate.

-          Dacă ai probleme cu somnul din cauza faptului că te afli într-un pat străin sau că eşti stresat, ia cu tine câteva pliculeţe de ceai de tei, de valeriană, de sunătoare. Mai poţi lua o sticluţă cu ulei esenţial de lavandă, să pui seara câteva picături pe o batistă şi să inhalezi. Funcţionează ca un adevărat sedativ.

-          Dacă ştii te constipi de obicei din cauza schimbării regimului alimentar, nu uita acasă ceaiurile din plante medicinale cu efect laxativ, cum ar fi cel de scoarţă de cruşin sau cel de fructe de senna. Încearcă să comanzi la masă, la restaurante, supe şi salate în detrimentul fripturilor şi fast-food-ului.

-          Dacă ai încercat tot felul de preparate specifice locului, cu care nu erai obişnuit, şi ai făcut diaree, combate-o tot cu remedii naturiste. Consumă orez fiert, piure de cartofi, banane, iaurturi naturale. Bea ceai de mentă sau de frunze de afin, cu rol antidiareic. Un sfat important este să ai mare grijă de unde îţi cumperi mâncarea, să nu te laşi ademenit de toţi vânzătorii ambulanţi de pe stradă şi să nu bei apă din surse nesigure.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri