Noutăți Fares
 
 

Ghid alimentar în călătorie

calatoria

 

În călătorie, într-un loc străin, stomacul tău nu se simte tot atât de bine ca acasă. Multe lucruri îl pot deranja, de la răul de avion, de maşină, stresul şi insomnia date de somnul într-un pat străin, până la sendvişurile consumate pe fugă şi la dereglarea orelor de masă. Toate acestea îţi pot cauza constipaţie sau diaree, greaţă, indigestie. Nu şi dacă respecţi sfaturile de mai jos şi apelezi la câteva remedii naturiste.

–          Nu lua cu tine, la drum, alimente uşor perisabile sau cu un miros pregnant. Orientează-te spre gustări uşoare, care nu îţi provoacă greaţă, dar săţioase în acelaşi timp. Printre acestea – mere (taie greaţa, ţin şi de foame, şi de sete), banane (sunt calmante pentru stomac), migdale (sunt sănătoase şi oferă o senzaţie de saţietate).

–          Nici înainte de a pleca de acasă, la drum, nu consuma alimente care te balonează (broccoli, fasole, mazăre), alcool sau băuturi carbogazoase, ceapă şi usturoi (nu vrei să alungi toţi călătorii din avionul sau trenul cu care mergi).

–          La drum, dacă ai rău de maşină, de tren sau de avion, combate-l cu ceai de ghimbir, de mentă, de levănţică, ginseng, cimbrişor, busuioc, roiniţă… Seminţele de chimen calmează stomacul şi reduc durerea. Evită, încă dinainte de a pleca la drum, mâncărurile acide, piperate.

–          Dacă ai probleme cu somnul din cauza faptului că te afli într-un pat străin sau că eşti stresat, ia cu tine câteva pliculeţe de tei, de valeriană, de sunătoare. Mai poţi lua o sticluţă cu ulei esenţial de lavandă, să pui seara câteva picături pe o batistă şi să inhalezi. Funcţionează ca un adevărat sedativ.

–          Dacă ştii te constipi de obicei din cauza schimbării regimului alimentar, nu uita acasă ceaiurile din plante medicinale cu efect laxativ, cum ar fi cel de scoarţă de cruşin sau cel de fructe de senna. Încearcă să comanzi la masă, la restaurante, supe şi salate în detrimentul fripturilor şi fast-food-ului.

–          Dacă ai încercat tot felul de preparate specifice locului, cu care nu erai obişnuit, şi ai făcut diaree, combate-o tot cu remedii naturiste. Consumă orez fiert, piure de cartofi, banane, iaurturi naturale . Bea ceai de mentă sau de frunze de afin, cu rol antidiareic. Un sfat important este să ai mare grijă de unde îţi cumperi mâncarea, să nu te laşi ademenit de toţi vânzătorii ambulanţi de pe stradă şi să nu bei apă din surse nesigure.

Comentarii

Asocieri recomandate
Articole recomandate
Ghid alimentar în călătorie

Remedii împotriva stresului și anxietății

Distonoplant  Este un produs inovator, recomandat în distonie neuro-vegetativă însoţită de palpitaţii, colici abdominale, agitaţie, anxietate; nu provoacă dependenţă. Are în compoziţie 3 plante medicinale: schinduf, şerlai şi vinariţă. Acesta a fost testat la pacienţii cu distonie neuro-vegetativă şi a condus

citește mai departe

 
Ghid alimentar în călătorie

Vermicin forte

Reprezintă alternativa naturală, fără reacţii adverse, bine tolerată cu efect antiparazitar natural din uleiuri esenţiale eficient şi împotriva Giardia Lamblia. Capsulele cu uleiuri esenţiale au fost testate la 20 pacienţi cu parazitoze intestinale, la care au produs negativarea examenului coproparazitologic la 90% din cazuri şi amelior

citește mai departe

 
Ghid alimentar în călătorie

Ceaiuri reci pentru zile calde

Ceaiurile calde nu te mai tentează acum, vara, când afară sunt peste 35 de grade Celsius? Nu-i nimic, le poți bea reci. Din plante, fructe și condimente îți poți prepara niște băuturi răcoroase senzaționale. Așa că lasă berea, alcoolul îți face rău pe căldură! Renunță și la sucurile din comerț, pline de zahăr! Încearcă ma

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!