Noutăți Fares
 
 

Ghid alimentar în călătorie

calatoria

 

În călătorie, într-un loc străin, stomacul tău nu se simte tot atât de bine ca acasă. Multe lucruri îl pot deranja, de la răul de avion, de maşină, stresul şi insomnia date de somnul într-un pat străin, până la sendvişurile consumate pe fugă şi la dereglarea orelor de masă. Toate acestea îţi pot cauza constipaţie sau diaree, greaţă, indigestie. Nu şi dacă respecţi sfaturile de mai jos şi apelezi la câteva remedii naturiste.

–          Nu lua cu tine, la drum, alimente uşor perisabile sau cu un miros pregnant. Orientează-te spre gustări uşoare, care nu îţi provoacă greaţă, dar săţioase în acelaşi timp. Printre acestea – mere (taie greaţa, ţin şi de foame, şi de sete), banane (sunt calmante pentru stomac), migdale (sunt sănătoase şi oferă o senzaţie de saţietate).

–          Nici înainte de a pleca de acasă, la drum, nu consuma alimente care te balonează (broccoli, fasole, mazăre), alcool sau băuturi carbogazoase, ceapă şi usturoi (nu vrei să alungi toţi călătorii din avionul sau trenul cu care mergi).

–          La drum, dacă ai rău de maşină, de tren sau de avion, combate-l cu ceai de ghimbir, de mentă, de levănţică, ginseng, cimbrişor, busuioc, roiniţă… Seminţele de chimen calmează stomacul şi reduc durerea. Evită, încă dinainte de a pleca la drum, mâncărurile acide, piperate.

–          Dacă ai probleme cu somnul din cauza faptului că te afli într-un pat străin sau că eşti stresat, ia cu tine câteva pliculeţe de tei, de valeriană, de sunătoare. Mai poţi lua o sticluţă cu ulei esenţial de lavandă, să pui seara câteva picături pe o batistă şi să inhalezi. Funcţionează ca un adevărat sedativ.

–          Dacă ştii te constipi de obicei din cauza schimbării regimului alimentar, nu uita acasă ceaiurile din plante medicinale cu efect laxativ, cum ar fi cel de scoarţă de cruşin sau cel de fructe de senna. Încearcă să comanzi la masă, la restaurante, supe şi salate în detrimentul fripturilor şi fast-food-ului.

–          Dacă ai încercat tot felul de preparate specifice locului, cu care nu erai obişnuit, şi ai făcut diaree, combate-o tot cu remedii naturiste. Consumă orez fiert, piure de cartofi, banane, iaurturi naturale . Bea ceai de mentă sau de frunze de afin, cu rol antidiareic. Un sfat important este să ai mare grijă de unde îţi cumperi mâncarea, să nu te laşi ademenit de toţi vânzătorii ambulanţi de pe stradă şi să nu bei apă din surse nesigure.

Comentarii

Asocieri recomandate
Articole recomandate
Ghid alimentar în călătorie

Cauze și soluții pentru sindromul mâinilor și picioarelor reci

Ai în permanență senzația de frig la nivelul membrelor superioare și inferioare? Cel mai probabil suferi de sindromul mâinilor și picioarelor reci, problemă care se agravează acum, iarna. Există mai multe soluții pentru a diminua în mod natural disconfortul. Cauze Persistența mâinilor și picioarelor reci, indif

citește mai departe

 
Ghid alimentar în călătorie

Cele mai puternice antibiotice date de natură

Te confrunți cu o infecție respiratorie, urinară, digestivă sau la nivelul pielii? Înainte de a da fuga la farmacie să cumperi antibiotice de sinteză, află că și natura îți oferă soluții eficiente. Vindecă rapid, sunt bine asimilate de organism și nu au efecte adverse. Iată-le pe cele mai puternice antibiotice naturale.

citește mai departe

 
Ghid alimentar în călătorie

6 greșeli pe care le fac părinții iarna

Din dorința de a-și proteja copilul de frig, de eventualele răceli, mulți părinți devin hiperprotectori: îl înfofolesc pe cel mic cu 3 perechi de șosete, 5 pulovere și fular la gură, sau evită să-l scoată afară, la aer, încălzesc prea mult încăperile și multe altele. Toate acestea mai mult rău fac. Anumite lucruri menite să ț

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!