facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-04-19
Vizualizari: 964
Comentarii: 0
GERMENI DE HRIȘCĂ

Hrișca (Fagopyrum esculentum) este o specie de plante din genul Fagopyrum, familia  Polygonaceae. Plantă ierboasă cu o înălțime de 20 – 60 cm. Cu toate că nu face parte din categoria cereale semințele ei sunt asemănătare cu cele de grâu folosindu-se sub formă măcinată ca făină. Planta provine din Asia fiind răspândită în Europa de mongoli și turci.recomandat in perioada de sarcina

În prezent, Rusia este cel mai important cultivator de hrișcă din lume, iar această plantă a ajuns să fie strâns legată de identitatea acestei țări. Semințele de hrișcă pot fi consumate crude, după ce se rehidratează, prăjite sau fierte. Ele pot fi utilizate ca atare în diverse rețete, asemenea diferitelor plante leguminoase, precum năutul, lintea sau fasolea. De asemenea, se găsesc și sub formă de fulgi sau făină și pot fi incluse, asemenea făinii de grâu, în diverse produse de patiserie și deserturi. În plus, hrișca mai poate fi achiziționată sub formă de germeni de hrișcă sau chiar băuturi speciale obținute din această plantă.

În plus, hrișca este o sursă excelentă de antioxidanți, vitamine și minerale. Printre cele mai importante se numără: calciu, fier, zinc, magneziu, vitamina B6, E, D, dar și altele. Datorită compoziției în minerale și vitamine, dar și datorită polizaharidelor, germenii de hriscă pot fi utilizați pentru stimularea imunității.

Studiile pe liniile celulare și pe animale au demonstrat că extractele de hrișcă au efect de creștere a răspunsului imun la nivelul macrofagelor, acestea stimulează funcția splinei și timusului.

Germenii de hrişcă se găsesc în produsul Zinc + D3, capsule, sunt sunt cultivaţi controlat într-un mediu optim îmbogăţit cu vitamina D3, astfel încât plantele absorb cantitatea de care au nevoie, atingând concentraţiile optime din această vitamină. O capsulă conţine: 2000UI vitamina D3, ce asigură 1000% din VNR și 15 mg Zinc ce asigură 150% din VNR, acestea ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Bibliografie

Oh MJ, Choi HD, Ha SK, Choi I, Park HY. Immunomodulatory effects of polysaccharide fraction isolated from Fagopyrum esculentum on innate immune system. Biochem Biophys Res Commun. 2018 Feb 19;496(4):1210-1216. doi: 10.1016/j.bbrc.2018.01.172. Epub 2018 Jan 31. PMID: 29402410.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri