facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-09-28
Vizualizari: 723
Comentarii: 0
GENȚIANA  - un ajutor natural în caz de digestie lenta -

Gențiana este un gen de plantă medicinală, care face parte din familia Gentianaceae. În trecut în această familie au fost încadrate și genurile Gentianella, Gentianopsis și Comastoma. Etimologia denumirii provine de la regele Iliriei Gentius (180 – 168 î.e.n.), după spusele lui Plinius cel Bătrân. Gentius credea că are proprietăți tonice. Genul plantei conține peste 400 de specii, dar cele mai întâlnite sunt gențiana galbenă și mov.

Oamenii folosesc gențiana pentru proprietățile sale curative de mai bine de 2000 de ani. Pe vremea aceea, gențiana era folosită pentru a stimula ficatul, dar și pentru tratarea problemelor digestive. Aceasta conține substanțe amare – amarogentina – una dintre cele mai amare substanțe din lume, care stimulează puternic secreția și eliberarea sucurilor gastrice și a bilei, ajutând la realizarea unei digestii normale.

Un studiu clinic controlat a fost efectuat pentru a testa activitatea unui preparat pe bază de plante care conține tinctură de gențiană. Secreția salivară a fost măsurată la 24 de voluntari sănătoși la timpul 0 și după 120 de minute. Tinctura de gențiană 2% din produsul finit a indus o creștere semnificativă a secreției salivare peste 30 de minute similar cu controlul activ, în timp ce placebol nu a avut un astfel de efect.

În alte studii s-a arătat că receptorii gustului amar nu se găsesc doar în epiteliul lingual, ci și în tractul gastro-intestinal. Se postulează că activarea receptorii gustului amar generează răspunsuri în stimularea secrețiilor, motilității sau absorbției.

 

Această plantă se regăsește în produsul Digestie ușoară, capsule, recomandate în cazul unei digestii lente, dar și pentru pacienții cu afecțiuni digestive cronice. Soluție rapidă contra exceselor alimentare. Compoziția capsulelor reglează rapid digestia, reduce balonarea și înlătură senzația de greață.

Bibliografie

Borgia M, Sepe N, Borgia R, Ori-Bellometti M. Pharmacological activity of herbs extract: a controlled clinical study. Curr Ther Res 1981, 29:525-536.

Sternini C. Taste receptors in the gastrointestinal tract. IV. Functional implications of bitter taste receptors in gastrointestinal chemosensing. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol 2007, 292 (2): 457-761.

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri