×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Gastrita la copii – remedii naturale

Sfaturi Practice

Gastrita este o afecţiune care apare mai rar la copiii mici. Cauza principală a gastritei este  considerată infecţia cu Helicobacter pylori. Chiar dacă la copiii cu vârsta de până la 12 ani frecvenţa apariţiei bolii din cauza acestei infecţii este de aproximativ 10%, la copiii mai mari incidența bolii creşte.

Ca simptome, unii copii descriu senzaţia de disconfort sau arsură la stomac în timp ce alţii resimt mai degrabă o senzaţie de plenitudine, pierdere a apetitului, o durere surdă în abdomen. Un copil bolnav de gastrită are un aspect palid şi balonat, uneori prezintă iritabilitate, nu prea creşte în greutate, nu are poftă de mâncare şi poate prezenta dureri abdominale în timpul somnului.

Tratamentul natural al acestei afecţiuni se poate face cu capsule Helicostop, asociat cu capsule Stomac Sănătos, administrate cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 4-6 săptămâni.

În continuare, vă propunem câteva reguli de dietă care favorizează eliminarea durerilor de stomac:

  • Optați pentru mese mai mici din punct de vedere cantitativ, dar mai dese. În cazul gastritei, trebuie să existe 4-5 mese pe zi şi nu trebuie să lipsească micul dejun!
  • Cina trebuie să fie servită cu cel puţin două ore înainte de culcare.
  • Laptele trebuie administrat în cantităţi mici, alegând numai laptele degresat. Consumul laptelui poate conduce la o ameliorare de moment a simptomelor gastritei, dar ulterior laptele provoacă secreţia sporită a sucului gastric, ducând la reapariția simptomelor enumerate după câteva ore. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că laptele conţine calciu şi proteine, care sporesc secreţia acidului în stomac.
Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.