facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2013-11-20
Vizualizari: 613
Comentarii: 0
Fumătorii, cei mai expuşi răcelilor. Iată de ce au nevoie

Fumătorii plătesc destul de scump pentru viciul lor. Nu ne referim aici propriu-zis la banii cheltuiţi pe ţigări, ci la problemele de sănătate la care sunt expuşi. La zecile de boli cauzate de fumat, pe care le cunoşti, cu siguranţă, mai adăugăm noi câteva, specifice sezonului rece.prezinta efect tonic

Copiii, bătrânii şi fumătorii sunt cei mai expuşi răcelilor de sezon. Ultimii deoarece, prin fumul inhalat, agresează şi mai mult mucoasele respiratorii şi plămânii, devenind mult mai vulnerabili în faţa infecţiilor respiratorii şi scăzând rezistenţa la răceală şi gripă. Bronşita, acea inflamaţie de la nivelul bronhiilor, este una dintre neplăcerile care nu îi ocolesc. Potrivit studiilor, fumătorii activi sau pasivi au mult mai multe episoade de bronşită acută decât cei care nu fumează. Iar 90% dintre bronşitele cronice au ca principal vinovat fumatul. Renunţând la tutun, şansele de vindecare cresc spectaculos. Răguşeala este, de asemenea, agravată de fumat, ca să nu mai vorbim de tuse. Fumul de ţigară usucă gâtul, inflamează sinusurile, distruge cilii din fosele nazale, acei perişori responsabili de curăţarea căilor respiratorii de germeni şi virusuri. În plus, odată ce ai răcit, continuând să fumezi, te vindeci mult mai greu, iar boala este mult mai supărătoare.

Este clar, fumatul cu răceala nu se înţeleg deloc. Şi, dacă până acum nu te-am convins să renunţi la ţigări, îți sugerăm, totuşi, câteva produse naturiste care îţi vor întări organismul. Este ştiut faptul că fumătorii au un deficit de vitamina C. Aceasta are rolul de a neutraliza radicalii liberi din fumul de ţigară. Pentru a compensa, consumă mai multe fructe şi legume proaspete, pătrunjel, kiwi, merişoare, citrice, dar şi ceaiuri medicinale de măceşe, de cătină şi fructe de pădure, bogate în vitamina C. Înlocuieşte cafeaua cu ceaiul verde. Plin de antioxidanţi, acesta reduce riscul apariţiei cancerului pulmonar şi esofagian şi contracarează deteriorarea celulelor, provocată de fumul de ţigară.

 

Dacă vrei să reduci numărul ţigărilor, ceaiul de valeriană îţi vine în ajutor. El te linişteşte şi ajută organismul să scape de pofta de nicotină. Ghimbirul scade, de asemenea, din dorinţa de a fuma, dacă ronţăi o bucăţică proaspătă. Ceaiul de ghimbir nu numai că întăreşte sistemul imunitar, dar împrospătează şi respiraţia unui fumător. Ceaiurile de pedicuţă şi de eucalipt scad și ele dependenţa de tutun.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri